Haberler

Ezgi Mola ne dedi, Ezgi Mola Musa Orhan olayı nedir? Ezgi Mola'ya ne oldu? İşte tüm ayrıntılar

Güncelleme:

Geçen yıl Batman'da intihar eden İpek Er'e cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Musa Orhan'a sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle Ezgi Mola'ya dava açıldı. Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak Mola'nın 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi. Peki, Ezgi Mola ne dedi, Ezgi Mola Musa Orhan olayı nedir? Ezgi Mola'ya ne oldu? İşte tüm ayrıntılar

Geçen yıl Batman'da intihar eden İpek Er'e cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Musa Orhan'a sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle Ezgi Mola'ya dava açıldı. Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak Mola'nın 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi. İşte haberin detayları...

EZGİ MOLA NE DEDİ?

Batman'ın Beşiri ilçesinde tabancayla intihara kalkışan ve 34 gün sonra 18 Ağustos 2020'de hastanede hayatını kaybeden İpek Er, bıraktığı mektupta, Siirt'te görevli jandarma Musa Orhan'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasını yazdı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Orhan hakkında, 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz sanık Orhan'ın yargılanması sürerken, olayın ardından sosyal medyadan tepki yağdı.

Oyuncu Ezgi Mola da 20 Ağustos 2020'de sosyal medya hesabından "Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica, umut her şeyi elimizden aldınız ya!! Ne diyim! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun!!! #MusaOrhanTutuklansin" paylaşımında bulundu.

2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava

Musa Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Ezgi Mola'nın paylaşımı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Mola hakkında 'sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' ve 'hakaret' suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi. İddianame, Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, Mola hakkında dava açıldı.

'Özür dilemekten imtina etti'

Musa Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, yaptığı açıklamada, "Toplumsal bir cinnet hali olarak bulaşıcı bir hastalık gibi hızla yayılan linç kültüründe bireyler, kendilerinden olmayanları sadece cezalandırmak için değil aynı zamanda emsal oluşturmak için de bu eyleme başvururlar. Sanık Ezgi Mola da dosya hakkında hiçbir bilgisi olmadan, tek bir kaynaktan kasıtlı olarak yayılmış sahte evrakı gerçek gibi kabul etmiştir. Atmış olduğu gönderiyi aylarca başa tutturarak, müvekkilime on binlerce küfür ve tehdit edilmesine zemin hazırlamıştır. Özür mesajı yayımlamaktan imtina ettiği için şikayetçi olmak zorunda kaldık. Sosyal medya linç kültürünü tamamen bitirmezsek yarın Ezgi Mola hanım da bir başka linç kültürünün mağduru olabilir" dedi.

EZGİ MOLA'YI SAVUNAN SANATÇILAR HAKKINDA AVUKTTAN SUÇ DUYURUSU

Tecavüzden yargılanan jandarma uzman çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyl e hakkında dava açılan oyuncu Ezgi Mola'ya destek veren ünlüler dahil 16 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Musa Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş suç duyurusu üzerine hazırlanan iddianamede, Mola hakkında 'sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' ve 'hakaret' suçlarından iki yıl dört aya kadar hapis cezası istendi. İddianame, Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek Mola hakkında dava açılmıştı.

Haberin duyurulması üzerine YalnızDeğilsinEzgiMola etiketi Twitter'da birinci sıraya oturdu; ünlü oyuncuya destek yağdı.

DHA'nın haberine göre Orhan'ın avukatı Akkuş, sosyal medya üzerinden yazılan mesajların bazılarının 'hakaret içerdiğini' öne sürdü.

Bu sebeple Hazal Kaya, Atilla Taş, Barış Atay, Metin Uca, Hasibe Eren, Aslı İnandık, Mahsun Kırmızgül, İlkay Akkaya, Fatma Turgut, Funda Eryiğit, Serkay Tütüncü, Sarp Akkaya, Tan Taşçı, Ayşenil Şamlıoğlu, Rahşan Gülşan ve Selçuk Balcı hakkında suç duyurusu dilekçelerini Ankara başsavcılığına teslim ettiklerini belirten Akkuş, müvekkili hakkında 'örgütlü linç kampanyası yürütüldüğünü' öne sürdü.

MOLA: BİZLERİ SEVGİ KURTARACAK

Ezgi Mola da hakkında açılan dava hakkında Twitter hesabından açıklama yaptı. Mola, "Yalnız olmadığımı böylesine hissetmek çok güzel canlar. Hepinize teşekkür ederim, sizleri çok seviyorum ve biliyorum ki bizleri sevgi kurtaracak" dedi.

İpek Er'e cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Musa Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş kimdir?

Adana doğumlu olup ilköğretimini Adana'da, lise eğitimini ise Balıkesir Çok Programlı Astsubay Hazırlama Okulu'nda tamamlamıştır. Kara Havacılık Okulu'ndaki temel eğitimini müteakip uçak helikopter teknisyeni astsubay olarak Malatya'da göreve başlamıştır. 1999-2004 yılları arasında Malatya' da, 2004-2013 yılları arasında Ankara' da değişik birliklerde görev yapmıştır. Atanmış birliğinin dışında geçici görevlendirmelerle hemen hemen tüm yurtta özveri ile çalışmıştır. Askerlik görevi sırasında okumakta olduğu Yakındoğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2007 yılında mezun olmuştur. Zorunlu hizmet yükümlüğünün sona ermesini müteakip 02.01.2013 Tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nden istifa etmiştir.

Ezgi Mola ne dedi? Ezgi Mola Musa Orhan olayı nedir? Ezgi Mola'ya ne oldu?Musa Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş

Avukat Doktor Mehmet Erkan Akkuş, Çankaya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Kamu Hukuku dalında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Av. Dr. Mehmet Erkan Akkuş Yüksek lisansını bitirdikten sonra New York Barosu'nda Amerikan Yargı Sistemi hakkına yerinde incelemeler ve araştırmalar yapmış olup "Uluslar Arası Hukuk" alanında doktora derecesine sahiptir.Felsefe Lisans eğitimi devam etmektedir.

Avukat Doktor Mehmet Erkan Akkuş HaberTürk ve Hürriyet gazetelerinde konuk yazar olarak, bir haber ajansında ise sürekli yazarlık yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Hukuk Komisyonu Başkanıdır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Ezgi Mola Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title