Haberler

4 büyükler kim, hangi takımlar? 4 büyüklerde forma giyen futbolcular kimlerdir? 4 büyüklerin isimleri nedir?

Güncelleme:

Vatandaşlar tarafından 4 büyüklerde forma giyen futbolcular kimlerdir merak ediliyor. Şuanada kadar sadece 2 futbolcu 4 büyüklerde de forma giymiştir. İki isim de oldukça popüler isimlerdir. Peki 4 büyükler kim? 4 büyük takımlar hangisi? 4 büyük takımların isimleri nedir? Türkiye'deki 4 büyükler kimler?

4 büyüklerde forma giyen futbolcuların isimleri nelerdir? 4 büyükler kim, hangi takımlar? 4 büyüklerde forma giyen futbolcular kimlerdir? 4 büyüklerin isimleri nedir? Ayrıntılar haberimizde.

4 BÜYÜKLER KİMLER, HANGİ TAKIMLAR?

4 büyükler, Türkiye'nin en köklü dört kulübü olan Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzon spor'u nitelemekte kullanılan bir terimdir.

4 Büyükler takımları:

  • Galatasaray
  • Fenerbahçe
  • Beşiktaş
  • Trabzonspor

3 BÜYÜKLER NEDİR?

Üç Büyükler, Türkiye'nin en köklü üç spor kulübü olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ı nitelemekte kullanılan terim. Takımların üçü de İstanbul'da kurulmuştur. Üç büyük takım birbiriyle büyük rekabet içerisindedir ve futbolda genellikle lig şampiyonluğunun favorileridir. Süper Lig'deki 61 sezondan 54'ünün şampiyonu bu üç takımdan birisidir. 1959'dan bu yana üçlünün hiçbiri bir alt kümeye düşmemiştir. Fenerbahçe'nin ligde yer aldığı en düşük sıralama 10.'luk iken, Galatasaray ve Beşiktaş'ın 11. sıradır.

Bu üç takımdan başka sadece üç takım şampiyonluk yaşamıştır. Trabzonspor, altı şampiyonluk ile Üç Büyükler'den sonra en başarılı kulüp olarak yer alır. Birer şampiyonluğu bulunan takımlardan Bursaspor, bu sevinci 2009-10; İstanbul Başakşehir ise 2019-20 sezonunda yaşamıştır.

4 BÜYÜKLERDE FORMA GİYEN FUTBOLCULAR KİMLERDİR?

4 büyüklerde forma giyen sadece 2 futbolcu vardır. Bunlar; Sergen Yalçın ve Burak Yılmaz'dır. Sergen Yalçın ve Burak Yılmaz, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'da forma giyen ilk 2 futbolcudur. Sergen Yalçın'dan sonra Türkiye'de dört büyüklerde forma giyen ikinci futbolcu Burak Yılmaz olmuştur.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Futbol Gündem Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title