Haberler

Dolar neden yükseliyor? Dolar rekor kırdı mı, dolar rekoru kaç? Dolar kaç TL? Dolar ne kadar? Dolar düşer mi yükselir mi? Dolar grafiği!

Güncelleme:

Güne 9,17 ile başlayan dolar, 9,21'e fırlayarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Vatandaşlar doların rekor kırma sebeplerini Dolar neden yükseliyor? Dolar rekor kırdı mı, dolar rekoru kaç? Dolar kaç TL? Dolar ne kadar? Dolar düşer mi yükselir mi? Dolar grafiği! soruları ile araştırıyor. Peki, Dolar neden yükseliyor? Dolar rekor kırdı mı, dolar rekoru kaç? Dolar kaç TL? Dolar ne kadar? Dolar düşer mi yükselir mi? Dolar grafiği! İşte detaylar...

Para politikası kararları, Merkez Bankası'ndaki görev değişiklikleri ve gelişmiş ülkelerin nakit piyasaya nakit pompalaması üzerine, Güne 9,17 ile başlayan dolar, 9,21'e fırlayarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Vatandaşlar doların rekor kırma sebeplerini Dolar neden yükseliyor? Dolar rekor kırdı mı, dolar rekoru kaç? Dolar kaç TL? Dolar ne kadar? Dolar düşer mi yükselir mi? Dolar grafiği! soruları ile araştırıyor. Peki, Dolar neden yükseliyor? Dolar rekor kırdı mı, dolar rekoru kaç? Dolar kaç TL? Dolar ne kadar? Dolar düşer mi yükselir mi? Dolar grafiği! İşte detaylar...

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

BBC Türkçe'den Özge Özdemir'in haberine göre; Gelişmiş ülkeler, Covid-19 döneminin getirdiği ekonomik zararları piyasaya nakit pompalayarak azaltmaya çalışıyor. Gelişmiş ülkelerin enflasyon kaygısı ile para politikalarında değişiklik yapması TL gibi para birimlerini etkiliyor.

Fakat Türk Lirası'ndaki değer kaybının arkasında Türkiye'deki para politikasının da etkisi var.

PARA POLİTİKASI KURULU KARARI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), 23 Eylül'deki toplantısında politika faizini 100 baz puan düşürerek yüzde 19'dan yüzde 18'e indirdi.

Karar öncesi 8,64 seviyelerinde olan kur, kararın açıklanmasıyla birlikte 8,80 seviyesine kadar yükseldi.

MERKEZ BANKASI'NDA GÖREV DEĞİŞİMİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkan yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, TCMB başkan yardımcıları Tümen ve Küçük ile Para Politikası Kurulu Üyesi Yavaş, 1211 sayılı Kanunun 22/A ve 29'uncu maddeleri, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri kapsamında görevden alındı.

TCMB Başkan Yardımcılığı görevine Taha Çakmak, Para Politikası Kurulu Üyeliğine ise Prof. Dr. Yusuf Tuna atandı.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 200 baz puan indirerek yüzde 16'ya düşürdü.

DOLAR KAÇ TL? DOLAR REKOR MU KIRDI?

Güne 9,51 TL seviyesinden yukarı yönde hareketle başlayan dolar/TL kuru gün içi yükselişini sürdürerek 9,46 lira olan tarihi zirvesini aştı. Tüm zamanların rekorunu kırarak 9,6112 lira seviyesini gören dolar şu dakikalarda 9,6112 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar neden yükseliyor? Dolar rekor kırdı mı, dolar rekoru kaç? Dolar kaç TL? Dolar ne kadar? Dolar düşer mi yükselir mi? Dolar grafiği!Görsel: investing.com

--

Haberler.com / Onur Bayram - Gündem

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title