Haberler

Güne yükselişle başlayan Dolar, 7,40'ın üzerini gördü

Güncelleme:

Geçen hafta 6,89'a kadar gerileyen Dolar/TL'de yükseliş akşam saatlerinde hız kazandı. ABD 10 yıllık tahvil getirisinin 1,60 zirvesini görmesiyle dolar/TL akşam saatlerinde 7,44 seviyelerini gördü. Kur ardından 7,40'ın altına indi.

Küresel piyasalarda Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları, aşı haberlerinin ardından dolar birçok para birimi karşısında gerileme kaydederken, Türk Lirası'nın dolar karşısında düşüşü yeni işlem gününde de devam etti.

Kur, TSİ 21:16'da 7.44 seviyesine ulaştı. TL, dolar karşısında yüzde 3,8 aşağıda seyrederken gelişen para birimleri dolar karşısındaki kayıplarını genişletiyor. Dolar/TL Şubat ayına 7,30 seviyesinden başlamıştı.

DOLAR GEÇEN HAFTA 7 LİRANIN ALTINI GÖRMÜŞTÜ

Geçen hafta 7 liranın altını gören dolar/TL haftaya 7,01 seviyesinden başlamıştı. Hafta boyunca yukarı yönlü seyir izleyen dolar/TL'de haftalık bazda yüzde 5 yükseliş yaşandı.

DOLAR ŞU SIRALAR 7.40'IN ALDINDA İŞLEM GÖRÜYOR

ABD 10 yıllık tahvil getirisinin 1,60 zirvesini görmesiyle dolar/TL akşam saatlerinde 7,44 seviyelerini gördü. Kur ardından 7,40'ın altına inerek 21:30 itibariyle 7,3810 seviyesinde yer aldı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (33)

ÇOK NORMAL:

Bu ülkede 8. 50 gören dolar oraya tekrar gelecektir. 6. 90 lara düşmesi göz boyamaydı sadece. . .

17
2
yanıtYanıtla
borsacı:

ne oldu troller günlerdir diyorum altın döviz bu ülkede değer kaybetmez diye 10 bin daha almıştım 1 günde 10 bin tl kazandım troller sizi siz daha güvenin düşecek diye yok 6 tl olacakmış altın 300 olacakmış br cacıkdan anlamayan koyunlar sizi

15
4
yanıtYanıtla
garip:

kardeş ben senin günledir dediğini burada görüyordum bozdurmadım bende zaten kimsede bozdurmadı bence 10 senedir borsanın içindeyim demiştin senin dediklerini takip ediyorum saolasın

yanıt6
yanıt0
Pilot:

Doviz bir anlik alinan yuksek faiz ile dustu ama odemesi gelince, cok fena geri cikacakz hemide eskisinden daha yuksek. Yani anlayacaginiz, yeni zamlar yolda ne yazikki. Ya degisim, yada sukredeceksiniz sahibinizin istedigi gibi.

16
2
yanıtYanıtla
vay anam vay:

çok merak ediyorum merkez bankası müdahale edecekti bu durumlara yarın edermi acaba bir 200-300 baz puan artışı yapacak mı yoksa var ya vay halinize 8. 50 iyi günlerdi dersiniz 2 aya 10 tl yi bulur gerçi faiz de haram ama ne olacak her şey mübah sayılır yeter ki düşsün

11
5
yanıtYanıtla
Niyazi:

Merkez bankasınin faiz arttırması bence iyi değil çünkü bu durumda kredi faizlerinde artış oluyor.ozamanda iş yapacak insanlar yüksek kredi faizinden zor durumda kalıyor yeni işyerleri açılamıyor, bazıları kapanıyor istihdam azalıyor işsizlik artıyor ayrıca yüksek kredi faizi ile para çeken firmalar mecburen ürettiği malı daha yüksek fiyata satmak zorunda kalıyor buda hem tüketiciye zarar hemde enflasyona körüklüyor.

yanıt0
yanıt0
niyaziii:

o zaman ureteceksin niyazi. yan gel yat. uretim yok. memur olam atanam. masa basi us bulam kafasinda millet. ne olacakti. kimse turkiyenin kara kasina gozune kurban degil. arapciliklada bi yere varilmiyor. er yada gec herkes ogrenecek bunlari

yanıt0
yanıt0
son rezervler de gitti gidiyor:

Yarın MB müdahale eder eldeki dövizleri de piyasaya sürerse şaşmam. . . .

12
2
yanıtYanıtla
Hamit:

hazine de döviz var sanıyorlar :D

yanıt4
yanıt0
Niyazi:

Çözüm değil geçici olur.Ayrica merkez bankasınin döviz rezervlerinin çok azaldığı bugünlerde manşetlerden duyuyoruz.

yanıt0
yanıt0
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title