Haberler

Gündem / 10 Mayıs 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB İkiz Kuleler'de yapılacak "TOBB 72. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni"ne katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB İkiz Kuleler'de yapılacak "TOBB 72. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni"ne katılacak.

Erdoğan, Sayıştay Başkanı Recai Akyel'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

(Ankara/16.00/17.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığını ziyaret edecek.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP, HDP ve MHP TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, OSTİM'deki Lale Restorant'ta sanayicilerle bir araya gelecek.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AFAD Başkanlığının yeni yerleşkesinde "Deprem Erken Uyarı Sistemi Sempozyumu"na iştirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlıkta, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile "Ağaçlandırma Protokolü"nün imza törenine iştirak edecek.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kayseri Şehir Hastanesi kampüsünün şantiyesinde incelemelerde bulunacak.

(Kayseri/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TBMM Genel Kurulunda, Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2016 Asya Bölgesel Kamu Borçları Yönetimi Forumu'nun açılışında konuşacak.

(İstanbul/ 9.30)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ABD-Türk Konseyi (ATC) Başkanı James Logan Jones'u makamında kabul edecek.

(Ankara/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, mart ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini paylaşacak.

(Ankara/10.00)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, mart ayı ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, resmi temaslarda bulunmak üzere İngiltere'ye gidecek.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Lübnan Meclisi, cumhurbaşkanlığı seçimleri için 39'uncu kez bir araya gelecek.

(Beyrut) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Filipinler'de devlet başkanı, devlet başkanı yardımcısı, senatörler ve belediye başkanlarınının belirleneceği seçimlerin sonuçları takip ediliyor.

(Manila) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Cumhurbaşkanlığı himayesinde Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu'nda, "Uluslararası Kut'ül Amare Zaferi Sempozyumu" düzenlenecek, sergi açılışı yapılacak.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı)

2- Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) organizasyonunda, Sirkeci Garı'nda 7. Uluslararası Dergi Fuarı'nın açılışı gerçekleştirilecek.

(İstanbul/9.30) (Fotoğraflı)

3- İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (İTEF) kapsamında Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müzesi Kütüphanesi'nde düzenlenen "Beş Şehir'i Yeniden Okumak" söyleşisine, yazar Beşir Ayvazoğlu ile Seval Şahin katılacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

SPOR

1- Spor Toto Basketbol Ligi'nde play-off'lar öncesi normal sezon 3 maçla tamamlanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray Odeabank, Anadolu Efes-Darüşşafaka ve Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor-Pınar Karşıyaka maçları oynanacak.

(İstanbul/17.00/19.00/Giresun/19.00) (Fotoğraflı)

2- Türk ve dünya futbolunun eski yıldızları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından Sinan Erdem Spor Salonu'nda, Darülaceze yararına salon futbolunda bir araya gelecek.

(İstanbul/19.30) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- "Afyonkarahisar spor turizminin merkezi olacak"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

"Afyonkarahisar termal turizm, kongre ve sağlık turizminin merkezi olmanın yanında spor turizminin de merkezi olacaktır"

"Beşiktaş, buraya kamp için gelecek. Daha sonra Galatasaray ve diğer takımları da davet ederiz. Futbol kulüplerimiz boşuna yurt dışına gitmesin. Burada yurt dışındakilerden çok daha güzel imkanlar var"

(Canan Tükelay/Afyonkarahisar)

2- MEB'den engellilerin eğitimine 50 milyon liralık yeni proje

Milli Eğitim Bakanlığınca, Kalkınma Bakanlığı yatırım programına alınan Türkiye genelindeki engellilere yönelik eğitim verilen okullardaki atölyelerin, sınıfların, destek eğitim odalarının geliştirilmesi için 50 milyon liralık bütçe ayrıldı

Bakanlığın 3 yıl içerisinde engellilerin eğitiminde kullanılan sınıf, atölye ve okulları standarda kavuşturmayı hedeflediği projeden, 250 binin üzerindeki engelli öğrencinin yararlanması hedefleniyor

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör:

"Özel eğitim okul ve kurumlarına yapılan yatırımlara hız kazandırıldı. Bakanlık olarak engelli bireylerimizin sadece eğitim çağında değil, tüm hayatlarında başarılı ve bağımsız bir hayat sürdürebilmeleri için mesleki eğitimlerine büyük önem veriyoruz."

(Selma Kasap-Ankara)

3- "Kürtleri yine yüzüstü bırakacaklar"

Prof. Dr. Mustafa Müslim:

"Büyük devletler, amaçlarına eriştiklerinde Kürtleri yine yüzüstü bırakacaklar. Kürtlerin kendi tarihlerinden ders çıkarmaları ve büyük devletlere güvenmemeleri gerekir"

"Tarih bugün yine tekerrür ediyor. Rusya ve Amerika Kürtleri destekliyor, özellikle de Suriye'dekileri. Çünkü belli niyetleri ve belli çıkarları var. Bu bölgede yalnızca Türkiye bunlara karşı çıkıyor. 'Arapların ve Kürtlerin sayesinde onların belini bükebiliriz. Suriyeli Kürtlerin eliyle Türkiye'ye vuralım', diyorlar"

(Ramazan Toprak-Önder Beyter/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Veysel Eroğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title