Haberler

Zeytinburnu'ndan Geçen Tramvay Hattı Yer Altına Alınacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, Kabataş-Bağcılar Tramvay hattının Zeytinburnu'ndan geçen bölümlerinin yerin altına alınacağına ilişkin müjdesi sevinçle karşılandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, Kabataş-Bağcılar Tramvay hattının Zeytinburnu'ndan geçen bölümlerinin yerin altına alınacağına ilişkin müjdesi sevinçle karşılandı.

Zeytinburnu'ndaki "Avrupa Bölgesi İçme Suyu Tünel İnşaatında" kullanılan ilk yerli üretim olan TBM'nin (Tünel Delme Makinesi - Köstebek) çalışmasını inceleyen Topbaş'ın burada "İnşallah yakın bir tarihte bu tramvayı yer altına alma projesi bitmek üzere onu da başlatacağız. Böylece Zeytinburnu'nun da bu tramvayla ilgili sıkıntısını inşallah çözmüş olacağız. Bunu da burada bir müjde olarak ifade etmek istiyorum ve hayırlı olsun diyorum." açıklamasını değerlendiren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, bundan büyük bir mutluluk ve sevinç duyduklarını söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Aydın, "Zeytinburnu'ndaki tramvay hattı yer altına alınıyor. 2019'da tramvayın yerin altına alınma çalışmaları başlayacak. Bir yılda biter. Zeytinburnu'ndaki trafik sorunun büyük ölçüde çözer.' dedi.

Aydın, Kabataş – Bağcılar Tramvay Hattı'nın Zeytinburnu'ndan geçen bölümünün trafik sorununa yol açtığını, yıllardır ilçeden kısmının yerin altına alınması konusunu gündeme getirdiğini ancak aynı güzergahtan su hattının geçmesi nedeniyle bunun hayata geçirilmediğin anlattı.

Eski su hattının değiştirilmesi için yeni bir tünel yapıldığını, söz konusu tünelin inşaatında ise artık Türkiye'nin ilk yerli üretimi olan TBM sisteminin (köstebek) kullanıldığını vurgulayan Aydın, "Bu konuyu 18 yıldır gündeme getiriyorum. Çünkü, bizim açımızda özellikle trafik sorunu bakımından sıkıntılar oluşuyor. Şimdi, su hattı yenileniyor. Yenileme işlemi bittikten sonra eski hat iptal edilecek ve su yeni hatta verilecek. Ardından da tramvayın Zeytinburnu ilçesinde geçtiği kısımları yerin altına alınacak." diye konuştu.

Avrupa Bölgesi İçme Suyu Tünel inşaatı bitmesinden sonra, tramvayın altından geçen su hattının iptal edilip suyun yeni hatta verilmesinden sonra çalışmaların başlayacağını aktaran Aydın şunları söyledi:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız bir önce müjdesini tekrarladı. Önceden müjdeyi vermişti bize. Bu su hattı 2018'te bitecek. Hemen ardından tramvayın yerin altına indirilmesi çalışmaları başlayacak. Bu su hattının güzergahı değiştikten sonra Zeytinburnu'nda trafik acısından büyük sıkıntı oluşturan tramvay yerin altına alınmış ve metroya dönüşmüş olacak. Bu süreç 2019 da başlanacak ve muhtemel bir yılda tamamlanır. Sağ olsun, İSKİ ve Büyükşehir Belediyemiz gerekli adımları attı. Tramvay yerin altına indirilecek. Bu da Zeytinburnu'nun trafik ile ilgili problemini çok büyük ölçüde çözmüş olacak."

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Topbaş Zeytinburnu Kadir Aydın İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title