Haberler

Zehirlemeye Pankartlı Tepki

Adatepe mevkiinde yaşayan ve evinin kapılarını deniz görmemiş çocuklara açarak devlet tarafından "teşekkür" ile onurlandırılan Zeynep Dirvana'nın iki kedisi ve iki köpeği zehirlendi.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı Bozburun Beldesi'nde Adatepe mevkiinde yaşayan ve evinin kapılarını deniz görmemiş çocuklara açarak devlet tarafından "teşekkür" ile onurlandırılan Zeynep Dirvana'nın iki kedisi ve iki köpeği zehirlendi. Dirvana bu durumu, evi ve aynı zamanda Bozburun Yat Kulüp ile Butik Oteli'nin önüne "Köpek ve kedilerimi zehirleyenleri kınıyorum" yazılı bez pankart asarak kınadı.

1950'li yıllarda keşfettikleri Bozburun'a 1980'de yerleşen Zeynep Dirvana'nın iki kedisi ile iki köpeğinin peşpeşe bahçede ölü bulunması üzerine hayvanlara otopsi yaptırıldı. Kedi ve köpeklerin zehirlendiğinin ortaya çıkması üzerine, Zeynep Dirvana ilginç bir protesto eylemi geliştirdi. 4 yılda Çocuk Esirgeme Kurumu'nda yetişen 116 deniz görmemiş çocuğu evinde misafir eden, bu nedenle de "Devlet Teşekkürü" ile onurlandırılan, Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü tarafından "Altın Madalya" verilen Zeynep Dirvana iki yıldır hizmet veren Bozburun Yat Kulüp ve Butik Oteli'nin önüne "Köpek ve kedilerimi zehirleyenleri kınıyorum" yazılı bez pankart astı.

Ünlü cerrah ve denizcilerin piri olarak anılan merhum Prof. Dr. Süleyman Dirvana'nın eşi olan Zeynep Dirvana, "Biz burada kedi ve köpeklerimizle sakin ve huzurlu bir ortam içinde yaşıyorduk. Kimseye zararımız yoktu. Buraya tatile gelen çocuklarımızın da gözbebeği olan bu hayvanlarımdan ne istediler? Onlar bizim sürekli misafirlerimiz ve senelerdir adeta mekanla bütünleşen dostlarımızdı. Cansız vücutlarını peşpeşe bulunca adeta yıkıldım. Bunun bir zehirlenme olacağını düşünerek otopsi yaptırdım ve düşüncemde haklı çıktım. Bunu kim ve neden yapar? Onlara zararı olmadığı gibi kendi mekanımızdan dışarı çıkmazdı ki" dedi.

"ÇARESİZLİĞİMİ PANKARTA YANSITTIM"

Dirvana, kedi ve köpeklerinin ölümünde kim veya kimlerin suçlu olduğunu bilmediğini ve çaresizlikten ne yapacağını şaşırdığını belirterek, "Hiç değilse üzüntümü birileriyle paylaşayım ve gelecekte yine bu tür olaylar açısından insanları duyarlı olmaya davet edeyim düşüncesiyle böyle bir yazı hazırlayıp astım. Bir nevi isyanımı afişe taşıdım. Tabii ki yerlerine yenilerini alacağım. Öyle sanıyorum ki benim kadar Bozburun'da yaşayan hayvan dostlarını da bu olay son derece üzmüştür" diye konuştu. - Muğla / Marmaris

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Bakmadan Geçme

Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title