Haberler

Yum! Ceo’su David Novak, Barrons’ta "30 En İyi Ceo" Arasında Gösterildi

KFC ve Pizza Hut markalarını bünyesinde bulunduran Yum! Brands, global ölçekte başarılı performansıyla dikkat çekiyor.

Başta Çin olmak üzere Asya bölgesinde hızla yayılan Yum! Brands CEO'su David Novak, bu başarının arkasındaki mimarlarından biri olarak "Dünyadaki En İyi 30 CEO" arasında gösteriliyor. Çinlilerin KFC çılgınlığı ise son derece dikkat çekici.

Aralarında KFC ve Pizza Hut markalarının da bulunduğu dünyaca ünlü restoranları bünyesinde bulunduran Yum! Brands grubunun CEO'su David Novak, Dow Jones'un iş ve finans dünyasına yönelik yayınladığı haftalık "Barron's" dergisi tarafından hazırlanan "Dünyanın En İyi 30 CEO'su" listesine girdi. Novak'ın, özellikle KFC restoranlarının Asya bölgesinde yakaladığı sıradışı başarının altında imzası bulunuyor.

Liste, çok sayıda hissedar, analist, medya ve diğer sektörlerden yöneticiler ve tepe noktalardaki CEO'lar ile yapılan röportajların değerlendirilmesiyle elde ediliyor. Bu prestijli ünvana dünyada sadece 30 CEO sahip olabiliyor. David Novak ise, vizyoner liderliği, kıvrak iş zekası ve CEO'su olduğu Yum!'ın 2010'daki sıradışı başarısı nedeniyle Dünyanın İlk 30 CEO'su listesinde yer almaya hak kazandı.

David Novak'ın ismi ayrıca, Investor's Business Daily'nin Zirvedeki CFO ve IR Yöneticileri Listesi ve Business Week'in İlk 50 Kurumsal Hayırseverler Listesi gibi pek çok önde gelen yayının listesinde de yer alıyor. Yum! ise, Fortune dergisi tarafından ilk 50 şirket arasında gösteriliyor.

Çinlilerin KFC çılgınlığı

Restoran grupları için global ölçekte başarılı olmak farklı kültürlerdeki damak tadı ve yemek alışkanlıklarındaki farklılıklar nedeniyle çok kolay değildir. Ancak, Yum Brands! bugün en çok kazancı Çin pazarından elde ediyor. Şirketin Çin'de 1998'de 20 milyon dolar olan kazancı, 2010 yılında 755 milyon dolara yükselmiş bulunuyor. 10 yıldır Yum! Brands'in liderliğini yürüten ve grubun Çin'deki yayılma stratejisinden taviz vermeyen David Novak, bugün yakalanan başarının mimarları arasında gösteriliyor.

David Novak, Çin'de bugün itibariyle yaklaşık 3.300 olan KFC restoranları sayısının 15.000'e çıkabileceğini öngörüyor. Üstelik Çin'deki KFC restoranları, Yum! Grubunun buraya yaptığı yatırımların geri dönüşünü 3 sene içinde sağlayacak kadar karlı şekilde işletiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title