Haberler

Yenidoğan'da Kanıt Temelli Cilt Bakımı Sempozyumu Gerçekleşti

Güncelleme:

Uni Baby ve Çocuk Hemşireleri Derneği işbirliğiyle organize edilen, Yenidoğan'da Kanıt Temelli Cilt Bakımı Sempozyumu 26 Mayıs 2014 tarihinde Gaziantep Divan Hotel'de gerçekleşti.


Türkiye'de altıncısı, Gaziantep'te ilki gerçekleşen sempozyumda, yenidoğan cilt bakımı kanıta dayalı araştırmalarla ele alındı.

Geçtiğimiz aylarda İstanbul'da beşincisi gerçekleştirilen ' Yenidoğan'da Kanıt Temelli Cilt Bakımı Sempozyumu'nun' yeni adresi Güneydoğu Anadolu Bölgesi oldu. Yenidoğan cildine önem veren Uni Baby, sempozyumu Çocuk Hemşireleri Derneği işbirliği ile 26 Mayıs'ta Gaziantep Divan Hotel'de gerçekleştirdi. Yenidoğan cildinin özellikleri ve bakımı kanıta dayalı çalışmalarla örneklendirilerek katılımcılara anlatıldı.

Sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen sempozyuma Gaziantep'in yanı sıra Adana, Hatay, Adıyaman olmak üzere çevre illerden de doktor ve hemşireler katılım gösterdi. Yaklaşık 150 yenidoğan hemşiresinin katılım gösterdiği 'Yenidoğan'da Kanıt Temelli Cilt Bakımı Sempozyumu'na' ilgi yoğundu. Sempozyumun açılış konuşmasını Çocuk Hemşireliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Suzan Yıldız ve Eczacıbaşı Hijyen Ürünleri Genel Müdürü Coşkun Bedük yaptı. Yenidoğan cildinin bakımı ve temizliği üzerine Uni Baby'nin katkılarıyla düzenlenen sempozyumda; yenidoğan cildinin özelliklerinden cilt bütünlüğünün korunmasına kadar birçok önemli konu sağlık çalışanlarına aktarıldı. Uni Baby Danışman Doktoru Neonatolog Murat Palabıyık ise Yenidoğan Cildinin Anatomik ve Fizyolojik Özelliklerini katılımcılara anlattıktan sonra örnek çalışmalarla da bilgiler verdi.

4 panelden oluşan sempozyumda Yenidoğan Kanıta Dayalı Cilt Bakımı Uygulamaları panelinde Prof. Dr. Güler Cimete, Cilt Bütünlüğünün Korunması panelinde Doç. Dr. Filiz Arslan, İnvazif Girişimlerde Bakım panelinde Doç. Dr. Sevil İnal oturum başkanlığını yaparak katılımcılara konulara dair bilgiler verdi. Sempozyumun sonunda değerlendirmeler yapılarak, katılımcılar tarafından merak edilen sorular yanıtlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Yenidoğan İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title