Haberler

Yeğenini Öldüren Halaya Müebbet Hapis Cezası

Tutuklu Yargılanan 26 Yaşındaki Muhabbet Yıldırım, İkinci Duruşmada Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı.

Elazığ'ın Kovancılar İlçesi'nde 4 yaşındaki yeğeni Yunus Yıldırım'ı boğup çuval içinde apartman boşluğuna atarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan 26 yaşındaki Muhabbet Yıldırım, ikinci duruşmada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ailesinden af dileyen Yıldırım, "Beni affetmelerini isterim. Ancak ben olaydan yıllar önce annem, abim, dayım muska yaptırmak için beni çok kez hocaya götürmüşlerdir. Bu nedenle ben psiokolojik olarak sağlam bir durumda değilim. Keşke beni doktora götürselerdi şimdi burada olmazdım" dedi.Kovancılar'da 21 Ekim 2010 günü kaybolan ve 4 gün sonra cesedi oturdukları apartamanın merdiven boşluğunda çuval için bulunan Yunus Yıldırım'ı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen halası Muhabbet Yıldırım, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada, tutuklu hala Muhabbet Yıldırım, hazır bulunurken, aile fertlerinden hiç kimse katılmadı.

Savcı mütaalasında Muhabbet Yıldırım'ın 5 yıl önce evlenmesine aile fertlerin izin vermemesi üzerine

aile arasında huzursuzluk yaşandığını belirtti. Mütaalada, olay günü sanık evde yalnızken, ağlayan yeğeni Yunus Yıldırım'ı kapıyı açarak içeriye almak istediği ancak Yılıdırım'ın 'gelmiyorum' demesi üzerine kucağında içeriye alıp, banyoya götürdüğü sırt üstü yatırarak boğazını sıktığı, daha sonrada ölmemiş olacağını düşünerek mutfaktan aldığı bıçakla cinsel organını kesmeye çalıştığı, daha sonra da çuval içine koyup, apartman çatısından havalandırma boşluğundan aşağıya attığı kaydedildi.

AKIL SAĞLIĞI YERİNDE

Savcı mütaalasında sanığın Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden alınan raporunda akıl sağlığının yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğunu belirtti. Öldürme olayı öncesi maktülün ailesi ile sanık arasında öldürmeyi gerektirecek herhangi bir husumetin olmadığı, sanığın açıkça söylediği anlatımlarına göre olayın bir anda geliştiği suçunu da itiraf ettiğine yer verilen mütalaada şöyle denildi:

"Olayın oluşum ve gelişim şekli dikkate alındığında suçun tasarlanarak işlendiğine dair, yine aldırılan bilirkişi raporuna göre canavarca hisle ve eziyet çektirerek işlendiğine dair kesin ve inandırıcı kanıt bulunmadığı, sanığın aksi kanıtlanamayan savunmasına göre, bir anda gelişen olayda yaşı itibariyle beden veya ruh bakımından kendisini savunmayacak durumda olan maktulü zorla egemenliği altına alıp. evin banyosuna götürerek hürriyetinden yoksun kılmak suretiyle öldürdüğü sabit olduğu anlaşılmıştır."

Savcı esas hakkındaki görüşünde, sanık Muhabbet Yıldırım'ın 'Kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, çocuğu yada bedenen veya ruhbakımından kendini savunamaycak durumda bulunan bir kişiye karşı 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 8 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

AİLESİNDEN AF DİLEDİ

Mahkemede son sözü sorulan sanık Muhabbet Yıldırım, ailesinin bir çok kez kendisine muska yaptırdığını ve psikolojisinin bozulduğunu ileri sürdü. Ailesinden af dileyen Yıldırım, "Ailemden

özürüm vardır. Beni affetmelerini isterim. Ancak ben olaydan yıllar önce annem, abim, dayım muska yaptırmak için beni çok kez hocaya götürmüşlerdir. Bu nedenle ben psokolojik olarak sağlam bir durumda değilim. Keşke beni doktora götürselerdi şimdi burada olmazdım" dedi.

YAKINLARININ IZDIRABINI İZLEDİ, İNDİRİM YOK

Yargılamayı bitiren mahkeme, öz yeğenini öldüren katil halayı 'Kasten çocuğu öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, "Eylemin sanık tarafından tereddütsüz olarak soğuk kanlılıkla taammüd içermeyecek şekilde ve öz yeğenine karşı gerçekleştirilmesi karşısında sanığın anlaşılan kişiliği, yine anlaşılan sosyal ilişkileri tülden sonraki maktulün aranması sırasında 3 gün süreyle maktul yakınlarının ve üstelik kendi yakınları olmasına rağmen duydukları ızdırabı bilmesine karşın bulunmasını sağlamayarak, suçtan sonraki gösterdiği olumsuz tutumu karşısında gerektirici bir neden" olmadığını belirterek, cezada indirime gitmedi.

ALIKOYDU, ŞİDDET UYGULADI: 6 YIL

Mahkeme ayrıca, sanığı ehil olmayan yeğeni ağlayıp gelmeyeceğini söylemesine rağmen evin içine gayri meşru amacını gerçekleştirmek için alarak, 'Hürriyetinden yoksun bıraktığı ve öldürdüğü süreye kadar geçen zaman içinde cebir ve şiddet uyguladığı'nı hatırlatarak, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title