Haberler

Yatçılar Ege'de Yarıştı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde dün başlayan Shop Miles Sailing Cup yelken yarışlarının ikinci etabının son gününde yelkenciler 20 millik Didim-Turgutreis etabında mücadele etti.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde dün başlayan Shop Miles Sailing Cup yelken yarışlarının ikinci etabının son gününde yelkenciler 20 millik Didim-Turgutreis etabında mücadele etti. Rüzgar altında gerçekleşen yarışmaların ilk gün birincisi ise Bülent Güngörn 'Seabee' isimli yatı oldu.

Haziran ayında Bosphorus Cup ile start alan Shop&Miles Sailing Cup Yelken Yarışmaları'nın ikinci ve son etabı bugün 20 millik Didim-Turgutreis arasında yapıldı. Yatlar, Didim D Marin Genel müdürü Can Polat'ın verdiği start ile Ege'ye açıldı. Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) ve Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) işbirliğinde gerçekleştirilen müsakalarda 30 yatta 240 yelkenci kıyasıya mücadele etti. Yelkenciler, arkadan esen şiddetli rüzgarla hızları saatte 40 deniz miline kadar çıktı. Yelkencilerin kıyasıya mücadelesi nefesleri kesti.

TAYK Başkanı Serdar Kısadere ile birlikte Ergin İmre, Orhan Türker, Vedat Çalık, Bülent Atabay, Hakan Börteçene, Mithat Önal, Yiğit Eroğlu, Hakan-Selim Yancı ve Vedat Tezman gibi ünlü yelkencilerinde bulunduğu yarışmanın ilk gün birinciliğini genel klasmanda Bülent Güngör, 'Seabee' yatı ile alırken, ikinciliği Yücel Özbek 'Define' isimli yatıyla, üçüncüğü ise Ergin İmre 'Provezza 7' isimli yatı ile kazandı.

Yarışmanın bugün yapılan etabında ise yatlar yaklaşık 3 saat 13 dakikada Bodrum'un Turgutreis beldesine ulaştı. Öğleden sonra düzenlenen 20 millik sosis rotada ikinci kez mücadele ettiler. İkinci gün yapılan yarışların ödül töreni akşam saatlerinde Turgutreis D-Marin Marina'da düzenlenecek defilenin ardından yapılacak. İlk üçe girenler açıklanıp kupaları verilecek.

Yarışın 3'üncü ayağı ise 9-11 Eylül tarihlerinde Göçek'te Shop&Miles Göcek Cup ile devam edecek. Bosphorus, Turgutreis ve Göcek Cup etapları olan Shop&Miles Sailig Cup'ta bu sene de üç yarışda birinci olan takımlar dünya yelken camiasının heyecanla takip ettiği 'Les Voiles de Saint-Tropez'e katılmaya hak kazanacak. - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title