Haberler

Vural'dan Anayasa Taslağı Çalışmalarına Tepki

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'Anayasa Çalışmaları Tezgah Altında Yürütülmektedir. Şeffaflıktan Aridir (Uzaktır). Adeta Kayıt Dışı Bir Anayasa Tartışması Yaşatılmaktadır' Dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''Anayasa çalışmaları tezgah altında yürütülmektedir. Şeffaflıktan aridir (uzaktır). Adeta kayıt dışı bir Anayasa tartışması yaşatılmaktadır'' dedi.

Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anayasa taslağı çalışmalarını eleştirdi.

Sapanca'da Anayasa taslağı üzerinde çalışmaları 1982 Anayasasının hazırlanış şekline benzeten Vural, ''82 Anayasasında beşli konsey vardı, şimdi tekli konsey... Anayasa böyle hazırlanmaz, toplum sözleşmesi böyle hazırlanmaz''diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın, taslağı sivil toplum örgütlerine, siyasi partilere göndereceğine ilişkin sözlerine de değinen Vural, ''Benim görüş bildireceğim yer Parlamentodur. Onun için Başbakanı ve AKP'yi, bu Anayasa çalışmalarını Parlamentoda yapmaya çağırıyoruz'' dedi.

Vural, Anayasa değişikliğinin 367 ve üzerinde bir oyla kabul edilmesi halinde referanduma götürülmesi yetkisinin Cumhurbaşkanına ait olduğunu belirterek, ''Bu doğrudan doğruya Cumhurbaşkanlığı makamının iradesine ipotek koymak demektir'' diye konuştu.

''Milletin egemenliğinin oluşturduğu Parlamentodan kaçarak, 3-5 tane profesöre, atanmış adama Anayasa hazırlatmak, Meclis iradesini yok saymaktır'' diyen Vural, ''3-5 tane profesöre sipariş vermekle Anayasa, Anayasa olmaz. Herkes haddini bilmelidir. Hem hazırlayanlar, hem Sapanca'dakiler hadlerini bilmelidir. Kimse TBMM'nin iradesinin üstünde değildir. Başbakan da herkes de bu konuda haddini bilmelidir. Anayasa, milletin yasasıdır. Milletin yasaları da Parlamentoda hazırlanır'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title