Haberler

Vergi Haftasında OKÜ'de Panel

Güncelleme:

"Yeni Türk Ticaret Kanununun Vergi Hukuku İçerisindeki Yeri" başlıklı bir Panel düzenlendi.

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Üniversitemizde 1 Mart 2012 Perşembe günü "Yeni Türk Ticaret Kanununun Vergi Hukuku İçerisindeki Yeri" başlıklı bir Panel düzenlendi. OKÜ Rektörü Prof.Dr.Orhan BÜYÜKALACA, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Aykut GÜL, Osmaniye İl Defterdarı Tahir GÖK başta olmak üzere çok sayıda davetlinin katıldığı Panel, OKÜ akademik personeli tarafından da ilgi ile izlendi.

OKÜ Amfisi'nde düzenlenen Panelin Oturum Başkanlığını OKÜ İİBF Dekanı Prof.Dr.Zeynep TÜRK gerçekleştirirken, Osmaniye Baro Başkanı Av.Hüseyin SEZGİN, Osmaniye SMMO Başkanı Mustafa FETTAHLIOĞLU ve Çukurova Üniversitesi Muhasebe ve Finansman Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Turgut ÇÜRÜK de panelist olarak programa katıldı.

Panelde ilk olarak söz alan Av.Hüseyin SEZGİN, vergi hukukunun tarihi hakkında kısa bilgiler aktardı. Tarih boyunca verginin uygulama şekilleri ve vergi cezalarının işleyişi hakkında bilgileri de konuklarla paylaşan SEZGİN, vergi suçları ve yaptırımları, vergi hukuku ve borçlar hukuku ilişkisi hakkında bilgiler verdi. SEZGİN, konuşmasında son olarak vergi ödenmesi konusunda oluşan yanlış bilinci de vurguladı.

Panelde ikinci olarak söz alan Mustafa FETTAHLIOĞLU, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun muhasebeciler ve mali müşavirler açısından getirdiklerini ve dikkat edilmesi gereken konulara değinirken, eski kanun ile yeni kanun arasındaki ana farklılıklardan da söz etti. FETTAHLIOĞLU konuşmasında Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun çok fazla defter tasdiği gerektirdiğini ve bunun tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Panelde son olarak söz alan Prof.Dr.Turgut ÇÜRÜK, Yeni Türk Ticaret Kanunu Çerçevesinde Bağımsız Denetim ve Vergisel Etkisi başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Sunumda, Bağımsız Denetim ve Amacı, Vergi Denetimi ile Bağımsız Denetim Farkı, Yeni Türk Ticaret Kanununda Denetim ve Denetçi Çeşitleri, Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Bağımsız Denetim, Bağımsız Denetçinin Görevleri- Seçimi – Görevden Alınması, Denetim Raporu başlıkları Prof.Dr.Turgut ÇÜRÜK'ün anlatımı ile değerlendirildi.

Panelde, Oturum Başkanı Prof.Dr.Zeynep TÜRK tarafından yönetilen soru-cevap bölümünde panelistlerin kendilerine sorulan soruları yanıtlamalarının ardından son olarak plaket takdim töreni gerçekleştirildi.

Panelistlere plaketleri OKÜ Rektörü Prof.Dr. Orhan BÜYÜKALACA, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Aykut GÜL, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç.Dr.Murat TÜRK ve Osmaniye İl Defterdarı Tahir GÖK tarafından takdim edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çukurova Üniversitesi Osmaniye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title