Haberler

Venezuela'da Ölü Sayısı 74'e Çıktı

Venezuela'daki şiddet ortamı sürüyor.

Venezuela'daki şiddet ortamı sürüyor. Nisan ayının bayından itibaren süren sağ şiddet eylemlerinde bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle gösterilerde ölen kişi sayısı 74'e çıktı.

Lara eyaletinin başkenti Club Hípico'da 23 yaşındaki Nelson Daniel Arévalo Avendaño katıldığı protestoda yaralandı. Olayın nasıl olduğuyla ilgili İçişleri Bakanlığından henüz resmi bir açıklama yapılmazken tanık ifadeleri kafaları karıştırdı. Bir grup tanık Arévalo'nun mermi ile diğer bir grup ise ev yapımı silah ile vurulduğunu söylüyor. Özellikle sosyal medyana hükümet yanlısı gruplar Arévalo'nun göstericiler tarafından kullanılan ev yapımı silahla vurulduğunu, sağ muhalefet ise güvenlik güçlerini suçlayarak göstericinin mermi ile vurulduğunu söylüyor.  Ancak Venezuela'da güvenlik güçlerinin göstericilere karşı plastik bilye ve öldürücü ateşli silah kullanması yasak.

Eğer Arévalo, ev yapımı silahla vurulduysa bu protestolarda meydana gelen ikinci olay olarak kayıtlara geçecek. 7 Haziran'da 17 yaşındaki protestocu Lander Armas Neomar Alejandro da ev yapımı silahla yaralanarak yaşamını yitirmişti.

Sağ muhalefet tarafından Nisan başından beri düzenlenen protesto eylemlerinde 74 kişi öldü, yaklaşık bin kişi yaralandı. - Madrid

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Venezuela Nelson Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title