Haberler

Vanlı Aile Buca'ya Yerleştirildi

Van'da 7.2 büyüklüğündeki depremde evleri yıkılan ve İzmir'e gelen Oflaz Ailesi'nin 8 ferdi, Buca Belediyesi Geçici Barınma Evi'ne yerleştirildi.

Van'da 7.2 büyüklüğündeki depremde evleri yıkılan ve İzmir'e gelen Oflaz Ailesi'nin 8 ferdi, Buca Belediyesi Geçici Barınma Evi'ne yerleştirildi. Depremde yakınlarını yitiren Oflaz ailesini ziyaret eden Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, "Gedikbulak Köyü'nde evleri yıkılan ailemize her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Van'da en büyük hasarı gören köylerden biri olan Gedikbulak'ta hayvancılık yapan aileden Mizrak Oflaz (47) ile Şükrullah Oflaz (45), Songül Oflaz (31), Fatma Oflaz (44), Makbule Oflaz (24) Rukiye Oflaz (17) engelli çocukları Mehmet Emin (16) ile ailenin en küçüğü Ebru (3), Buca Belediyesi'nin öncülüğü ile İzmir'e getirildi. Buca Belediyesi Geçici Barınma Evi'ne yerleşen aile, Van'da ağır kış şartlarının etkili olmaya başlaması nedeniyle, bu sıkıntıdan kurtuldu.

Depremde Gedikbulak Köyü'nün yerle bir olduğunu anlatan Mizrak Oflaz, "O gün gündüz olması havanın güzel olması ve köyde yapılan iki düğün nedeniyle belki de daha fazla insanımızı kaybedecektik. Depremde 3 akrabamızı yitirdik. Bizler canımızı kurtardık ama her şeyimiz toprak altında kaldı. Sonraki süreçte önce insanlarımız, sonra devlet bize ulaştı. Ama çadırlarda engelli ve küçük çocuklarımızla birlikte ağır kış şartlarını geçirme şansımız yoktu. Bize Buca Belediye Başkanımız sahip çıktı. Başkanımıza acılarımızı paylaştığı için çok teşekkür ediyoruz. Bizler buraya geldik ama ruhumuz orada" dedi.

SEBAHATTİN YILMAZ KÖYLERİNE GİTMİŞTİ

Depremde evin içinden engelli çocuğunu kucağında çıkarmayı başaran Mizrak Oflaz deprem anını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Oflaz, Van'daki 5.6 büyüklüğündeki ikinci depremde Bayram Oteli enkazında hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı Van Muhabiri Sebahattin Yılmaz'ın köylerine geldiğini söyledi, "Kendisi yıkılan evimizi fotoğraflayıp, bizimle görüşmüştü. Yardımcı olmak için elinden geleni yapmıştı. Yılmaz'a Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ile eşi Oya Tatı, Oflaz Ailesi'ni, kaldıkları Buca Belediyesi Geçici Barınma Evi'nde ziyaret etti. Aile ile birlikte kahvaltı yapan Başkan Ercan Tatı, Oflaz Ailesi'ne toparlanmaları konusunda yardım edeceklerini belirtti, "Acılar paylaştıkça azalır. Türk halkı Van depreminde bu paylaşımın en güzel örneklerini verdi. Bizler de konuklarımıza yaşadıkları büyük travmayı atlatmaları konusunda destek olmak istiyoruz" dedi.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Van'daki aileye bölgede inceleme yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Gündüz ile Umut Oran'ın yaptığı temaslar sonrasında ulaşıldığını belirtti, şunları söyledi:

"Toplumumuz sevinci paylaşıp büyüttüğü gibi üzüntüyü de paylaşarak azaltma konusunda dayanışmasını Van Depreminde bir kez daha gösterdi. Buca halkı bölgeye kolilerce yardım malzemesi topladı, biz de bunları gönderdik. Ama bunun yetmeyeceğini biliyorduk. Bu sırada yaptığımız temaslar sonucu Oflaz Ailesi'nin İzmir'e gelmesinde önayak olduk. Barınma Evimiz'de onlara sıcak bir ortam sağlansa bile bu yeterli değil. Ailemize tümünün bir arada yaşayabileceği bir ev kiralayıp, eşyalarını verip, normal bir hayata yeniden uyum sağlamaları konusunda destek olacağız."

(AÖ/AAA) - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title