Haberler

Van: Van'da, 14 Yaşındaki Örgüt Üyesi Teslim Oldu

Van'da, İş Vaadiyle Kandırılarak Terör Örgütü PKK'nın Dağ Kadrosuna Götürülen ve Daha Sonra Kaçan 14 Yaşındaki C.a., Jandarma İl Komutanlığı Ekiplerine Teslim Oldu. Çıkarıldığı Adli Mercilerce Tutuksuz Yargılanmak Üzere Serbest Bırakılan C.a.. Dağda 1 Ay Yaşadıklarını Gazetecilere Anlattı.

Van'da, iş vaadiyle kandırılarak terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna götürülen ve daha sonra kaçan 14 yaşındaki C.A., Jandarma İl Komutanlığı ekiplerine teslim oldu. Çıkarıldığı adli mercilerce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan C.A.. dağda 1 ay yaşadıklarını gazetecilere anlattı.

Alınan bilgiye göre, örgütün dağ kadrosuna bir ay önce iş vaadiyle kurye eşliğinde götürülen 14 yaşındaki C.A. teslim olmasının ardından şimdi ailesiyle birlikte bayramı geçirmenin sevincini yaşıyor. Van'ın Bostaniçi Beldesi'nde bir arkadaşı tarafından, Başkale İlçesi'ne iş vaadiyle kandırılarak götürüldüğünü anlatan C.A, ''Burada araçla Başkale'ye kadar gittik. Orada katır sırtında dağ yolunu takip ederek örgütün kampına götürüldüm. Örgüte katıldığım gün pişman olduğumu ve evime gitmek istediğimi oradakilere anlattım ve yalvardım. Ama onlar 'Buradan gidiş yok' dediler ve beni bırakmadılar. Örgütte bir ay kaldım, kaldığım sürede hiçbir eyleme katılmadım. Bir ay boyunca dağlarda aç, susuz bir battaniyeyle soğukta kalıyorduk. Bu durumdan çok pişman olmuştum. Çok zor şartlarda kaldığım sürede bir yolunu bularak kaçtım. Örgütten kaçtım ve dağ yoluyla Van'daki evime sabaha karşı geldim. Babam beni Bostaniçi Beldedesi'ndeki Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürerek teslim etti. Buradaki askerler bana çok iyi davrandılar. Pişman olup teslim olduğum için onlarda memnun oldular ve bana iyi davrandılar. Hiçbir kötu muamele görmedim. Dağda anlatılanların aksine ellerinden gelen en iyi muameleyi yaptılar" dedi.

Örgütte bulunanlara seslenen C.A, ''Gelin teslim olun. Ben gittim ve pişman oldum. Burada teslim olduktan sonra aynı gün içerisinde çıkarıldığım adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldım. Şimdi serbestim ve bayramı sıcak ortamda ailemle geçiriyorum'' şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title