Haberler

Vali Karaloğlu Vedasını Kürtçe Şarkıyla Yaptı

Valiler Kararnamesi ile Bursa'ya atanan Van Valisi Karaloğlu, onuruna verilen veda yemeğinde Kürtçe şarkı söyledi Vali Karaloğlu: "Bin yıldır olduğu gibi bundan sonra kıyamete kadar da beraber yaşamaya devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanan son Valiler Kararnamesi ile Bursa'ya atanan Van Valisi Münir Karaloğlu, onuruna verilen yemekte Kürtçe şarkı söylerken, uğurlamaya gelen davetliler duygusal dadikalar yaşadı.

Valilik tarafından bir otelde onuruna verilen gecede davetlilerle bir araya gelen Karaloğlu, yaptığı konuşmada, Van'a hizmet etmeyi Allah'ın bir nimeti olarak gördüğünü ve elinden geldiği kadar kadrini bilmeye çalıştığını söyledi.

Güzel bir şehirden bir cihan imparatorluğuna kuruculuğunu yapan bir şehre gittiğini kaydeden Karaloğlu, Van'da edindiği tecrübeleri artık Bursa ve halkı için kullanacağını ifade etti.

Vatanın her hangi bir yerinde hizmet etmenin bütün vatana, bir insana hizmet etmeyi ise bütün insanlara hizmet etmek olarak değerlendiren Karaloğlu, "Bizim inancımız budur. Bu uğurda çalışıyoruz. Van'dan ayrılmamız fiziki bir ayrılık olacak. Biliniz gönlümüz hep Van'da, hep Vanlıyla olacak. Bu çağın Türkiye için hükmü, devlet için millet anlıyışı yerine, millet için devlet anlayışının olmasıdır. İşte biz bu anlayışla 4 senedir ben ve çalışma arkadaşlarım milletin hizmetkarı olmaya çalıştık" dedi.

-"Bin yıldır olduğu gibi bundan sonra kıyamete kadar da beraber yaşamaya devam edeceğiz"-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her yıl valileri Ankara'da toplayarak, ülkenin batısındaki tüm gelişmelerin doğusunda da olaması talimatını verdiğini anımsatan Karaloğlu, kendilerinin de bu talimatları yerine getirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Van'da hizmet ederken zorluklarla karşılaştıklarını, karşılaştıkları her engel ve zorlukta İnci Kefali balığını kendilerine örnek aldıklarını dile getiren Karaloğlu, şöyle konuştu:

"İnci Kefali bıkmadan, usanmadan neslini korumak için engelleri aşmayı binlerce defa deniyorsa biz de karşımıza çıkan engelleri aşabilmek için binlerce kez denedik, zorlukları kolay eyledik. Van'da iki büyük deprem yaşadık. Canlarımız yandı, canlarımızı kaybettik. Deprem öncesinde birileri utanmadan 'acaba bu millet beraber yaşama iradesini kaybetti mi, acaba biz falancaları ayırsak böyle yolumuza devam etsek' sorularını soruyordu. Ama Van depreminden sonra 75 milyon millet 'hayır biz bin yıldır olduğu gibi bundan sonra kıyamete kadar da beraber yaşamaya devam edeceğiz. Çünkü biz acıyı paylaşabiliyoruz' dedi. Önemli olan o sıkıntılı dönemde milletin birlik, beraberliğini ve dayanışma ruhunu göstererek o sıkıntılı ortamdan çıkmaktı. Biz de o sıkıntılı ortamdan çıktık ve depremin üzerinden iki yıl geçmeden Van'a gelenler şaşırıyorlar. Çok şükür bu şehir çok hızlı bir şekilde ayağa kalktı."

Daha önce çalıştığı yerlerle de bağının kesilmediğini, Van ile de bağını kesmeyeceğinin altını çizen Karaloğlu, Vanlılardan haklarını helal etmelerini istedi.

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise yaptığı konuşmada, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı eleştirerek, tutuklu bulunduğu davadan tahliye edilmesi sonrası göreve başlamasında yardımcı olan Vali Karaloğlu'nun veda gecesine gelmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan da daha önce kente atanan valilerin görev sürelerini tamamlamak için gün saydığını ifade ederek, Vali Karaloğlu'nun tam tersi bir yapıyla kente büyük değerler kattığını söyledi.

-Gözyaşları ve kahkahalar arasında güzel bir gece geçti-

Salona gelen davetlilerin söz aldığı bölümde bazı davetliler Vali Karaloğlu ile aralarında geçen komik olayları anlatarak, salonu kahkahalara boğarken, hasta 5 çocuğuna sahip çıkıldığı için mutluluğunu duygulu sözlerle dile getiren anne ile sevgi evlerindeki genç kızın okuduğu veda mektubu, salondakilerin duygula anlar yaşamasına neden oldu.

Vali Karaloğlu, oturduğu masada "Ey Dilbere" adlı Kürtçe şarkı eşliğinde izletilen sinevizyon gösterisi sırasında AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan'ı kırmayarak şarkıyı Orhan'la okudu.

Salondakilerin alkışlarıyla destek verdiği Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, sivil toplum kuruluşları ve öğretim elemanlarının verdiği plaket ve hediyeleri kabul etti. Ardından koridora çıkan Vali Karaloğlu ve eşi, davetlileri tek tek tokalaşarak yolcu etti.

Bu sırada Karaloğlu'nun eşine sarılarak ağlayan kadın davetliler, vali ve eşini duygulandırdı.

Geceye, Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, AK Parti Van milletvekilleri Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici, vali yardımcıları, Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, valilik personeli ve vatandaşlar da katıldı. - Van

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title