Haberler

Vali Güvenç, Nissibi Köprüsü'nü İnceledi

Güncelleme:

Vali Celalettin Güvenç,Türkiye'nin en büyük üçüncü asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü'nde inceleme yaptı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Atatürk Barajı üzerinde Türkiye'nin en büyük üçüncü asma köprüsü olma özelliğini taşıyan Siverek- Kahta karayolu olarak hizmet verecek olan yapımı süren Nissibi Köprüsü'nde inceleme yaptı.

Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa'nın Siverek ile Adıyaman'ın Kahta ilçelerini birbirine bağlayacak olan 610 metre uzunluğu ve 24 metre genişliği ile Türkiye'nin en büyük üçüncü asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü'nde yapılan inşaat çalışmalarını inceledi. Kahta-Siverek arasında ulaşımı sağlayan feribot ile Fırat Nehri'nden geçerek Nissibi Köprüsünün iki tarafında da inceleme yaparak yetkililerden bilgi alan Vali Güvenç, "Yakın zamanda bu köprümüz bittiğinde özellikle Diyarbakır ve Adıyamanlılar çok rahat bir ulaşıma kavuşacaklar. 75 milyon liraya mal olacak köprü önümüzdeki yıl hizmete açılacak" dedi.

Vali Güvenç, incelemelerinin ardından kendisine eşlik eden Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ve bürokratlar ile birlikte Fırat Nehri'ndeki doğal güzellikleri de feribot ile dolaştı. Bölgenin doğal güzelliklerinin tanıtılması ile turizmin gelişeceğini söyleyen Vali Güvenç, herkesi doğal ve kültürel zenginlikleri görmeye davet etti. - Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Celalettin Güvenç Nissibi Köprüsü Siverek Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title