Haberler

Vali Altıparmak: Teröre Karşı Olmak, Bu Ülkede Yaşayan Herkesin Boynunun Borcudur

'tuzu azaltıyorum, başarıyı yakalıyorum' sloganı ile farkındalık oluşturmak amacıyla aşırı tuz kullanımının zararları konulu etkinlikte konuşan Vali Ahmet Altıparmak, "Terör, terördür.

'tuzu azaltıyorum, başarıyı yakalıyorum' sloganı ile farkındalık oluşturmak amacıyla aşırı tuz kullanımının zararları konulu etkinlikte konuşan Vali Ahmet Altıparmak, "Terör, terördür. Terör hiç kimseyi 'şu Türk, şu Kürt' diye seçmez ayırmaz. Teröre karşı olmak, bu ülkede yaşayan herkesin boynunun borcudur" dedi.

Erzurum Spor Lisesinde düzenlenen 'Tuzu azaltıyorum, başarıyı yakalıyorum' programına Vali Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcıları Hatice Bayar Özdemir, Haktan Gökçekuyu, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Uçar, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Ankara'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Uçar aşırı tuz kullanımı ile mücadele konusunda bilgiler verdi. Önce aşırı tuz kullanımından söz eden Vali Altıparmak, mide kanserinde Türkiye ortalamasının binde 14, Erzurum'da ise bu hastalığın binde 30'ların üzerinde olduğuna dikkati çekti. Etkenler arasında başka alışkanlıkların da bulunduğunu, özellikle tuz kullanımından kaynaklanan kanserin  fazla olduğunu savunan Altıparmak, farkındalık oluşturmak için okullardan başladıklarını belirtti. Ardından terörle ilgili olarak şunları söyledi:  "Ankara'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Terör, terördür. Terör hiç kimseyi 'şu Türk, şu Kürt' diye seçmez. Patladığı yerde kim varsa onu götürür. Sadece karşı olanları değil destek verenleri de öldürür. Öncelikle hangi dünya görüşünde olursa olsun veya hangi etnik grupta olursa olsun varlığını kabul edeceğiz, saygı göstereceğiz. Hiç kimse anne babasını seçmedi. Kimse ben şu aileden olayım demedi, ama bu topraklarda yaşamak bizim tercihimiz. Müslüman Türk milletinin bizimle beraber aynı şekilde olan Türk, Kürt ayrımı olmadan yaşamak tercihimiz elbette ki. Bir, varlığına saygı göstereceğiz birbirimizin. İki, onun hakları olduğunu kabul edeceğiz ve saygı göstereceğiz. Üç, kişinin bir gücü olduğunu kabul edeceğiz. Bu çerçevede de bu ortak yaşama beraber yaşama kültürünü geliştirmiş olacağız. Aksi takdirde bu dünyayı ülkeyi dışarıdan cehenneme çevirmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Huzurlu bir dünya için, huzurlu ülke için mutlaka hepimiz gayret göstermek zorundayız. Teröre karşı olmak herkesin bu ülkede yaşayan herkesin boynunun borcudur. En ağır şekilde kınamak aynı zamanda üzerimize düşen görevi de yerine getirmek zorundayız. Ne badireler atlattık, bunu da atlatacağız. Bundan herkes emin olsun. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

- Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Altıparmak Osman Akar Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title