Haberler

Uyuşturucu-PKK-DTP: Kulağa Yabancı Gelmiyor

Bu Üçünün Birarada Telaffuzu Pek de Şaşırtıcı Değil. PKK'nın Gelir Kapısının Uyuşturucu Olduğu, DTP'nin PKK'ya Desteği Bilinen Gerçekler. Resmi Tamamlayan da Bir DTP'linin Uyuşturucu ile Yakalanması.

Bursa'da 1 milyon euroluk 51 kilogram eroinle yakalanıp, sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Yüksekova Meclis Üyesi Şükrü E.'nin de aralarında bulunduğu 3 kişi hakkında yeniden gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre, 1 ay önce İran ve Afganistan'dan gelen eroinlerin Türkiye üzerinden Fransa ve İspanya'ya sevkıyat yapıldığı ihbarını alan polis, İstanbul, Hakkari, Antalya ve Bursa'da eş zamanlı operasyon başlattı. İstanbul Kumburgaz'da bir villaya baskın yapan ekipler, toprak altından spor çantalara gömülerek konulmuş eroini kurutmak isteyen ve çete lideri olduğu öne sürülen Muhittin Ö. (44), Nejdet U. (62) ve villa sahibi Mehmet E.'yi (58) yakalamıştı. Gözaltına alınan Muhittin Ö.'nün üzerinden

yeşil kart çıkması herkesi şaşırtırken, Türkiye'de ilk defa bir örgüt liderinin pazarladığı uyuşturucu ile birlikte yakalandığı ifade edildi.

Bursa, Antalya ve Hakkari'de yapılan eş zamanlı operasyonlarda Ş.E. (35), Faysal Y. (45), M.Y. (34), M.Ç. (43), İnegöl'de mobilyacılık yapan B.K. (36) gözaltına alındı. Antalya'nın Alanya ilçesinde tatil yaparken yakalanan yabancı uyruklu Elmi B.'nin (54) ise 8 yabancı dil bildiği ve Mısır El-Ezher Üniversitesi mezunu olduğu kaydedildi.

Geçtiğimiz günlerde 1 milyon euroluk eroinle yakalanarak adliyeye sevk edilen 9 zanlıdan, "Teşekkül halinde uyuşturucu sevkıyatı" suçundan Muhittin Ö., Necdet U., Mehmet E., Faysal Y., Bayram K., Elmi B. tutuklanırken, diğer 3 zanlı ise nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

Bunun üzerine soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, bir üst mahkemeye itiraz ederek, serbest kalan 3 kişinin yeniden tutuklanmasını talep etti. Mahkeme, serbest kalan DTP meclis üyesi Şükrü E. ile Mehmet Ç. ve Medeni Y.'nin hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartı. Polis daha önce yakalayarak mahkemeye çıkardığı 3 kişiyi yeniden yakalamaya çalışıyor.

(OSM-MŞ-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title