Haberler

Ünlü iş adamı Murat Dedeman hayatını kaybetti

Güncelleme:

Türk turizminin önde gelen şirketlerinden Dedeman Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman hayatını kaybetti.

Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman 68 yaşında hayatını kaybetti. Dedeman, geçirdiği açık kalp ameliyatı sonrası kaptığı enfeksiyon nedeniyle yoğun bakımda tutuluyordu. Murat Dedeman, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.Dedeman ailesi 6 ay önce de bireysel silahlanmaya karşı mücadelesiyle tanınan Nazire Dedeman Çağatay 'ı kaybetmişti.

"TÜM İŞ DÜNYASINA DA İLHAM KAYNAĞI OLMUŞTUR"

Murat Dedeman'ın hayatını kaybetmesi üzerine Dedeman Grubu'ndan yapılan açıklamada "Yönetim Kurulu Başkanımız Murat Dedeman'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kurucumuz Mehmet Kemal Dedeman tarafından temelleri atılan Dedeman Grubunu daha da yücelterek, Dedeman'ı iş dünyasının ve turizm sektörünün en değerli markalarından biri haline getiren merhum Murat Dedeman, bu değerlerden oluşan vizyonu ile sadece Dedeman Grubu'na ve sektörümüze değil aynı zamanda tüm iş dünyasına da ilham kaynağı olmuştur. Murat Dedeman'ın taşıdığı bu değerler bütününü, bundan sonra da Dedeman ailesi olarak büyük bir titizlikle koruyacağız" denildi.

Ünlü iş adamı Murat Dedeman hayatını kaybetti

MURAT DEDEMAN KİMDİR?

Ünlü İş Adamı Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman 1951 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. TED Ankara Koleji ardından Ankara İktisadi ve İdari İlimler Akademisinden mezun olmuştur. Üniversite eğitiminin ardından babası Mehmet Kemal Dedeman'ın yanında iş hayatına atılmıştır. Uzun süre Dedeman Topluluğunun bir çok yönetim kademesinde görev alan Murat Dedeman 1992 senesinden bu yana Dedeman Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlık görevini sürdürmektedir.

Bugüne kadar Türkiye'nin bir çok bölgesinde eğitim ve sağlık yatırımları ile de gündeme gelen Murat Dedeman TUGEV, SKAL, TUROB, TUSIAD, Umut Vakfı Kurucu Mütevellisi olmanın yanı sıra Kayseri İli Yardım Derneği, TED Ankara Kolejliler Derneği, TED İstanbul Koleji Vakfı, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, TABA gibi sosyal, sportif, kültürel, mesleki dernek ve vakıflarda Yönetim Kurulu Üyeliklerine sahiptir. Ayrıca 6 Nisan 2007 yılında Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Hobileri arasında tenis doğa sporları ve kayak olan Murat Dedeman bir süre Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı yapmıştır.

1980 yılında Şanver Hanım ile evlenmiş ve evliliği 2004 yılında son bulmuştur. Bu evliliğinden Rıfat ve Banu isimlerinde iki evladı vardır. Ardından 6 sene Ukrayna asıllı Olga Shylova ile bir birliktelik yaşamış bu birlikteliğindende 2010 doğumlu Sofia Satin isminde bir kızı vardır.

2018 yılında ise kendi sahip olduğu Gayrettepe'deki Dedeman Otel'de Sevda Zengin ile evlenmiştir. Ankara doğumlu iş adamı Murat Dedeman baba tarafından aslen Kayseri'lidir.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dedeman Holding Ankara Haberler

500

Yorumlar (24)

Memleketim:

Neymis efendim. San, söhret, para, mülk hepsi yalanmis.

37
15
yanıtYanıtla
adam ol:

adam ol biraz da bas sagligi dile

yanıt24
yanıt12
Memleketim:

Adam ol diyen denyo. Nerde yaziyor imansizlara bassagligi. Iyice kimligi arastir sonra yalakalik yap züppe.

yanıt2
yanıt2
artvinli:

kardeş bu aile çok mütevazi bir ailedir para, pul , peşinde olsa idi şimdi ülkenin en zengini olurdu. ne yaptılar memleketin her köşesinde eser bıraktılar birleri gibi siyaset peşinde koşupda ihale üstüne ihale almadılar

yanıt5
yanıt0
yellow rose:

Kim olduğu neler yaptığını bilmem bilmekte istemiyorum bildiğim şey bu ülke insanının silah edinmesini engelleyen umut vakfının kurucusu yani bizi silahsız savunmasız bırakmaya çalışan biri dolayısıyla bizden biri olmadığı kanaatindeyim.

9
38
yanıtYanıtla
ewe:

ya bi git. silah var da ne oluyor?Bireysel silahlanmaya çoğu kişi karşı. magandalar heryerde . eşini vuran sokakta çatışan. . . Adam sanki orduya silah aldırmamış. Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı yönetim kurulundaymış. Allah rahmet eylesin de ve geç. iftira ve gıybet iyi değildir

yanıt12
yanıt1
Hamdi:

Hadı oydan cahil en büyük silah bilimdir...

yanıt0
yanıt0
Adınızı Yazın:

ALLAH RAHMET EYLESİN HEMŞERİMDİ

25
1
yanıtYanıtla
XC:

ÇOK LAF YALANSIZ ÇOK MAL HARAMSIZ OLMAZ DERLER ŞİMDİ O HURMALARI ÇIKARMA VAKTI KEŞKE GİTMEDEN BURADA HURMA PEŞINDE KOŞANLARADA SÖYLESEYDİN

8
12
yanıtYanıtla
KAAN:

İSTER BEY OL İSTER PAŞA HERKES BAKACAK BİR GÜN NA''ŞA

8
1
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title