Haberler

Üniversite Öğrencilerinden Vali Veysel Yurdakul'a Ziyaret

Güncelleme:

İstanbul Aydın Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, Vali Veysel Yurdakul'u ziyaret etti.

Vali Yurdakul, Yrd.Doç.Dr Gülhan Benli başkanlığındaki 7 kişilik öğrenci grubu ile valilik toplantı salonunda bir araya geldi. Benli, yaklaşık olarak 44 öğrenci ile birlikte hazırladıkları Bitlis kalesi çevresinde eğitim, kültür, ticaret ve turistik yerleşke projelerini anlattılar.

İstanbul Aydın Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından bu yıl 3.'sü yapılan 2012-2013 yaz okulu mimari proje çalışmaları kapsamında proje çalışma alanı olarak Bitlis'i seçtiklerini belirten Gülhan Benli şunları söyledi; "Ürettikleri örnek projeler ile Bitlis'te yürütülen çalışmalara, kültür ve turizmine katkı sağlamayı ve bu kapsamda yürütülecek olan projelere de fikir oluşturmasını amaçlıyoruz. Üretilen bu proje örneklerinde; yöresel yemeklerin, yöresel kıyafetlerin, el sanatlarının öğretilmesi, üretilmesi ve satışı, çocuk sanat merkezi, ceviz enstitüsü, gençlik merkezi, halı, kilim, çömlek, baston, resim, heykel ve taş atölyeleri yer alıyor. Ayrıca öğrenci projeleri kapsamında Etnoğrafya, silah, panorama, bal mumu müzesine örnek çalışmalar da bulunmaktadır."dedi.

Vali Veysel Yurdakul ise, Yrd.Doç.Dr. Gülhan Benli ve İstanbul Aydın Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencilerine çalışmalarından ve gayretlerinden dolayı teşekkür ettiğini belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Aydın Üniversitesi Veysel Yurdakul Bitlis Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title