Haberler

Uludağ'da mahsur kalıp 14 saat sonra ulaşılan dağcılar, hastaneye götürüldü

Güncelleme:

BURSA Uludağ'da dün zirve tırmanışı yapan amatör dağcılardan Ali Can (48) ayağı burkulunca yoğun sis ve fırtına nedeniyle arkadaşları Ahmet Çakırer (36) ve Ömür Büyüköztürk (49) ile birlikte mahsur kaldı.

BURSA Uludağ'da dün zirve tırmanışı yapan amatör dağcılardan Ali Can (48) ayağı burkulunca yoğun sis ve fırtına nedeniyle arkadaşları Ahmet Çakırer (36) ve Ömür Büyüköztürk (49) ile birlikte mahsur kaldı. Kardan yaptıkları mağaraya sığınan dağcılara JAK timleri 14 saat sonra sabaha karşı ulaştı. Ekiplerle birlikte inişe geçen dağcılar, oteller bölgesine getirildi. Bilinci açık olan 3 dağcı, daha sonra hastaneye kaldırıldı.

Bursa'da yaşayan Ahmet Çakırer, Ali Can ve Ömür Büyüköztürk Uludağ'a zirve tırmanışını yapmak için dün sabah saatlerinde yola çıktı. Büyük zirve ile küçük zirve arasındaki bir noktada Ali Can'ın ayağı burkuldu. Yoğun sis, fırtına ve Ali Can'ın yürümeyecek durumda olması nedeniyle mahsur kalan dağcılar, saat 15.00 sıralarında cep telefonuyla durumu jandarmaya bildirdi. Harekete geçen Jandarma Arama Kurtarma ( JAK) ekipleri,  kurtarılmayı bekleyen dağcılara ulaşmak için zirve tırmanışına geçti. Ancak JAK ekipleri, yoğun sis ve fırtına nedeniyle mahsur kalanların bulunduğu bölgeye güçlükçe ilerleyebildi. Bunun üzerine AFAD, NAK, ANDA, UMKE ve AKUT ekipleri de bölgeye sevk edildi. Ömür Büyüköztürk'ün tırmanış yaptıkları sırada çektiği görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı ortaya çıktı.

KARDAN MAĞARA YAPMIŞLAR

Yaklaşık 100 kişilik ekip, mahsur kalan 3 kişiyi kurtarmak için sıfırın altında 5 derece sıcaklıkta yoğun çaba harcadı. Ekipler, yoğun tipi nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü bölgede ilerlemekte güçlük çekti.  Arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi almak için Uludağ Oteller Bölgesi'ne gelen ve ayağı burkulan Ali Can'ın ağabeyi Fahrettin Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kardeşim her hafta dağa tırmanır. Saat 15.00 sıralarında 'Yoğun sisten dolayı mahsur kaldık' diye mesaj attılar. Kardan bir mağara yapmışlar. En son bir saat önce irtibat kurduk. Jandarma ekiplerine konum atmışlar" dedi.

HAVA SICAKLIĞI EKSİ 5 DERECE

JAK timi, mahsur kalan 3 kişiye 14 saat sonra ulaştı. Hava sıcaklığının eksi 5 dereceye kadar düştüğü bölgede soğuktan korunmak için kardan mağara yaparak hayatta kalmayı başaran Ahmet Çakırer, Ali Can ve Ömür Büyüköztürk'ün sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, ayağı burkulan Ali Can'ın yürümekte zorlanması nedeniyle iniş yoluna günün aydınlanınca geçildi.

OTELLER BÖLGESİNE GETİRİLDİLER

Günün aydınlanmasıyla arama- kurtarma ekipleri Ahmet Çakırer, Ali Can ve Ömür Büyüköztürk ile birlikte inişe geçti. Yoğun sis ve fırtınanın etkili olması nedeniyle güçlükle yürüyen ekipler ve 3 dağcı saat 09.45 sıralarında oteller bölgesine getirildi. Bilinci açık olan 3 dağcı, daha sonra Çekirge Devlet Hastanesi'ne götürüldü.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Can Uludağ Bursa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title