Haberler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Biz yaptıkça (hizmet), bu ülkenin kalkınmasını, büyümesini, çekemeyenler, terör örgütleriyle çileden çıkıyorlar.'Hangi şantiyeyi basalım, hangi makineleri yakalım da bu hizmetler"...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Biz yaptıkça (hizmet), bu ülkenin kalkınmasını, büyümesini, çekemeyenler, terör örgütleriyle çileden çıkıyorlar. 'Hangi şantiyeyi basalım, hangi makineleri yakalım da bu hizmetler gelmesin' diye ellerinden geleni yapıyorlar" dedi.

Bakan Yıldırım, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde inşa edilecek Nissibi Köprüsü'nün temel atma töreninde, hükümet olarak Doğu ve Güneydoğu'ya önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Ülkenin bütün bölgelerinde insanların bin yıldır beraber yaşadıklarını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu topraklara 'vatan' dedik. Birbirimize 'Sen Kürtsün, sen Arapsın, sen Lazsın, sen Çerkezsin' demedik. Zor günde omuz omuza verdik, beraber olduk. Sevinçte de beraber olduk. Bundan sonra da beraber olmaya devam edeceğiz. Hiç kimsenin kardeşi kardeşe düşürmeye gücü yetmeyecek. İşte onun için yolları yapıyoruz. Şırnak'a havaalanı gelecek, Hakkari'ye havaalanı gelecek, Bingöl'e havaalanı gelecek. Siz istemeseniz de gelecek. Çünkü millet istiyor, vatandaş istiyor."

Bakan Yıldırım, hizmet kervanlarının sadece Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da olmadığını, Türkiye'nin her tarafında yol yaptıklarını ve 3 bin 970 şantiyede yol yapım çalışmalarının devam etiğini aktardı.

Yol çalışmalarıyla, "Dağların dize getirildiğini" vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Tüneller yapılıyor, viyadükler yapılıyor. Tünelse tünel, viyadükse viyadük yapılarak milletimizin bahtını açmaya devam ediyoruz. Doğu ve Güneydoğu'ya son 10 yılda 4 bin 500 kilometre bölünmüş yol yaptık. Bunun için ne kadar harcadık biliyor musunuz- Tam 11 katrilyon, helal olsun. Daha fazlasını yapacağız. Biz yaptıkça, bu ülkenin kalkınmasını, büyümesini, çekemeyenler, terör örgütleriyle çileden çıkıyorlar. 'Hangi şantiyeyi basalım, hangi makineleri yakalım da bu hizmetler gelmesin' diye ellerinden geleni yapıyorlar. Ne yaparsanız, yapın, gelin buraya işte, Nissibi'yi görün, Adıyaman'ı görün, Urfa'yı görün, Diyarbakır'ı görün, hizmeti görün. İsteseniz de istemeseniz de bu bölgeye hizmet gelecek."

-"Hayaller gerçek oluyor"-

Bakan Yıldırım, Adıyaman'ı, Diyarbakır ve Şanlıurfa'ya bağlayacak köprünün temelini atarak, hayalleri gerçeğe dönüştürdüklerini söyledi.

"(Yapamazsınız, yapılmaz) dedikleri köprünün temelini atmak için buradayız" diyen Yıldırım, Atatürk Barajı'nın iki yakasını birleştirerek, köprü yapmaya başlayacaklarını aktardı.

Köprünün sıradan bir köprü olmayacağını vurgulayan Yıldırım, şöyle dedi:

"Hasret bitiyor. Köprü bir ilk olacak. Yatık kablolu köprü yapıyoruz. Ama öyle bir köprü yapıyoruz ki, bu köprü Türkiye'de bir ilk olacak. Mühendisliğin son harikasını 3. boğaz köprüsünden önce burada, Nissibi'de gerçekleştiriyoruz. Bu köprüyle Doğu Anadolu'yu, Güneydoğu'ya daha da yaklaştırıyoruz. İki bölgeyi birbirine bağlıyoruz. Şırnak, Siirt, Hakkari, Batman ve Diyarbakır illerimiz bu köprü üzerinden Adıyaman'a, Gaziantep'e, Maraş'a, İskenderun Limanı'na kadar gidebilecek. Köprüyle bu güzergah 60 kilometre kısalıyor. Ulaşımda da 1 saatten fazla zaman tasarrufu sağlanacak. Bu da Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır için daha büyük bir kazanç demektir."

Yıldırım, hükümet olarak gerçekleştiremeyecekleri sözü vermediklerini, söz verdiklerini de yaptıklarını, bunun mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Adıyaman'ın yollarını bölünmüş yol haline getirmek için çalıştıklarını dile getiren Yıldırım, yol yapım çalışmalarına ilişkin şu bilgileri verdi:

"2003 yılından önce doğru dürüst bölünmüş yol yoktu. Bugün Adıyaman bölgesinde 120 kilometre bölünmüş yol yaptık. 2015'e kadar Adıyaman'ı, Diyarbakır, Urfa, Malatya ve Maraş'a bağlamış olacağız. Diyarbakır yolunun 119 kilometresini tamamladık, geriye 86 kilometre kaldı. Bunun da yapımı devam ediyor. Gaziantep tarafında 98 kilometre yol tamamladı, 52 kilometresi için de çalışıyoruz. Malatya yolunun 161 kilometresi tamamlandı, 24 kilometresi devam ediyor. Maraş yolunun 160 kilometresi tamamlandı, sadece birkaç kilometre kaldı. Urfa yolunun 26 kilometresi tamamlandı, geriye 86 kilometre kaldı, o da bu sene başlıyor. Adıyaman'a yollar için 345 trilyon harcadık. Adıyaman daha fazlasını hak ediyor."

-"2014'de açılması hedefleniyor"-

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan da kesintisiz güvenli ve kontrollü ulaşım ağı sağlamak için projelendirilen köprünün, Adıyaman, Diyarbakır ve Şanlıurfa'yı kesintisiz olarak birbirine bağlayacağını bildirdi.

Turhan, "4 yıl önce köprünün proje yapımına başlandı. 2011 yılında bitirdik. Bugün de temelini atıyoruz. Köprünün 2014 yılının Temmuz ayında bitirilerek, trafiğe açılması hedefleniyor" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise hükümetin iş başına geldiğinden beri her alanda önemli çalışmalar yapıldığını ifade ederek, "Havada, karada, denizde önemli icraatlar gerçekleştirildi. Köprü hayaldi AK Parti, bir hayali gerçeğe çeviriyor" diye konuştu.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan da Nissibi Köprüsü'nün her yönüyle bölgeye yararlı olacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Bakan Binali Yıldırım, yüklenici firma yetkilisini platforma çağırarak, köprünün daha kısa sürede bitirilmesini istedi.

Yapılan görüşmenin ardından köprünün 2014 yılının Ocak ayında hizmete girmesi kararlaştırılarak, temel atıldı.

Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik

Yayıncı: Murat Taydaş - ADIYAMAN

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Nissibi Köprüsü Diyarbakır Adıyaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title