Haberler

Ulaştırma Bakanı Soluk Kızına Diploma Verdi

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 2010-2011 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenine katılan Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, mezun olan kızı Yelda Soluk'a diplomasını verdi.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 2010-2011 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenine katılan Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, mezun olan kızı Yelda Soluk'a diplomasını verdi.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 2010-2011 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreninde 118 öğrenci diplomasını alarak doktorluğa ilk adımı attı. Kampus içindeki Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine veli olarak katılan Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, kızı Yelda Soluk'a diplomasını verdi. Bakan Soluk, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, kendisinin törene bir veli olarak katıldığını belirtti.

Bakan Soluk, "Gençlerimiz bugün uzun, zorlu bir maratonun son gününe ulaşmanın haklı gururunu yaşıyor. Biz velilere ve öğretim üyelerine de bu haklı gururu yaşamak düşüyor" dedi. Dün çatal, kaşık tutmayı öğrettikleri çocuklarının, bugün neşter tutmaya hazır olduklarını belirten Bakan Soluk, "Sevgili gençler, şimdiye kadar mezun olmak için çaba sarf ettiniz. Bu mezuniyet sizin için önemli bir hedefti. Bugün hedefinize ulaştınız.

Hepinizi yürekten kutluyorum. Ülkemize ve tüm insanlığa faydalı olmanız için bu mezuniyet bir başlangıçtır. Seçtiğiniz meslek diğer mesleklerden ayr öneme sahiptir. Sizler en kutsal varlık olan insana şifa dağıtacak ve hizmet edeceksiniz. Sizler yaşam tarzınızı belirleyen kutsal bir yolculuğa çıkmış bulunuyorsunuz. Yolunuz açık olsun. Her geçen gün büyüyen ve gelişen ülkemizin sizlere ihtiyacı var. Sizler ülkemize her yönüyle faydalı olma potansiyeline sahipsiniz. Daha müreffeh bir Türkiye'de, daha iyi bir dünyada yaşamak siz gençlerin elindedir. Bahtınızda, yolunuzda açık olsun. " dedi.

Vali Ali Kolat ise yaptığı konuşmada, Sivas olarak sağlık açısından sıkıntı yaşamadıklarını, ancak genç ve dinamik doktorlara ihtiyaçları olduğunu söyledi. Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ise öğrencileriyle gurur duyduğunu belirterek, müjdeli haber verdi. Rektör Dökmetaş, Sağlık Bakanlığı'nın 8 Temmuz'da yapacağı atama kurasına öğrencilerin katılabileceğini belirterek, "Sayın bakanımızla yaptığımız görüşme neticesinde bu sabah diplomalarınızı imzaladım. Yarın da Ankara'ya götürerek Sağlık Bakanlığımıza teslim edeceğim. 8 Temmuz'da yapılacak atama kurasına sizlerde dahil olacaksınız. " dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu ise doktor olan öğrencilerine tavsiyelerde bulunarak, kutsal bir mesleği icra edeceklerini söyledi. Köylüoğlu, "Kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Tıp eğitimi dünyanın en zor ve zahmetli eğitimidir. Size son nasihatim bundan sonraki yaşantınızda mutluluğu parada, şöhrette aramayın. Mutluluğu hayatını kurtaracağınız bir hastanın tedavisinde, sancılarını dindirdiğiniz bir hastanın gözlerinde, sağlığına kavuşturduğunuz bir hastanın saatler süren ameliyatında akıttığınız terde arayın. " dedi.

DİPLOMA BAKAN BABADAN

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere diplomaları verildi. Ulaştırma Bakanı Habib Soluk ve eşi Günay Soluk kızları Yelda Soluk'a diplomasını takdim etti. Bakan Soluk ve eşi Günay Soluk, akrabaları olan ve kızlarıyla birlikte mezun olan Çağla Soluk'un da diplomasını verdi. Diğer öğrencilere diplomalarını ise Vali Kolat, Rektör Dökmetaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu tarafından verildi. Tören öğrencilerin kep töreniyle son buldu. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şampiyonlar Ligi yarı final tek maç mı, rövanş var mı? 1 Mayıs Çarşamba Taksim'de hava nasıl olacak? 1 Mayıs 2024 Beyoğlu hava durumu Ankara amblemi, logosu mu değişecek, yeni logo ne olacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title