Haberler

Uganda, Kenyalı Polis ve Balıkçıları Gözaltına Aldı

Uganda, Kenya ile arasında uzun yıllardır sınır anlaşmazlığının yaşandığı Viktorya Gölü'ndeki 7 Kenyalıyı gözaltına aldı.

Uganda, Kenya ile arasında uzun yıllardır sınır anlaşmazlığının yaşandığı Viktorya Gölü'ndeki 7 Kenyalıyı gözaltına aldı.

Kenya basınında yer alan habere göre, Ugandalı polisler, Viktorya Gölü'ndeki Mageta ve Hama Adaları yakınlarında devriye gezen 8 kişilik Kenya polisinden üçünü gözaltına aldı.

Haberde ifadelerine yer verilen Kenya'nın Siaya eyaleti Emniyet Müdürü Patrick Lumumba, polislerle Uganda suları içerisinde balıkçılık yapan 4 Kenyalı balıkçının da zorla götürüldüğünü bildirdi.

Uganda askerlerinin ağır silahlı olduğunu belirten Lumamba, askerlerin ayrıca çevredeki 5 Kenya botunu ele geçirerek botların motorlarını söküp aldığını aktardı.

Öte yandan görgü tanıkları polis memurlarının silahlarına el konulduğunu ve cep telefonlarının toplandığını anlattı.

Uganda'dan ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Doğu Afrika ülkeleri Kenya, Uganda ve Tanzanya'yı çevreleyen 68 bin metrekare büyüklüğündeki Viktorya Gölü'nde 2009'dan bu yana Kenya ile Uganda arasında anlaşmazlık yaşanıyor.

Zengin balık kaynağına sahip Viktorya Gölü, her iki ülkeden de balıkçıların geçim kapısı. İki ülke, gölde bulunan Nil levreğini hem tüketiyor hem de ABD, Avrupa ve Ortadoğu'ya ihraç ediyor.

Adayı çevreleyen sularda balıkçılık yapan Kenyalılar, Uganda sınırına geçtikleri ve kural ihlali yaptıkları gerekçesiyle Ugandalı güvenlik görevlileri tarafından ara ara gözaltına alınıyor.

Uganda, Kenya'nın aksine, gölde özel ordu birliklerinden oluşan tam teçhizatlı birlikler bulunduruyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kenya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 3 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title