Haberler

TÜRSAB Başkan adayı Hasan Erdem'e acentalardan destek

Güncelleme:

TÜRSAB Başkan Adayı Hasan Erdem, Güçlü TÜRSAB Platformu çatısı altında İstanbul Anadolu yakasında hizmet veren turizm ve seyahat acentalarıyla bir araya geldi.

Geçtiğimiz Mart ayında Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne başkan adaylığını açıklayan Güçlü TÜRSAB Platormu Başkanı Hasan Erdem, İstanbul Avrupa yakasındaki turizm ve seyahat acentalarıyla bir araya geldikten sonra ikinci toplantısını İstanbul Anadolu yakasında hizmet veren meslektaşlarıyla yaptı. Crowne Plaza Asia Otel'de gerçekleşen toplantıya TÜRSAB Asya BYK Başkanı Ali Bilir, TÜRSAB Bursa BYK Başkanı Mehmet Akkuş, TUSAD Başkanı Hasan Bayram ve seyahat acentaları katıldı.

TÜRSAB Başkan Adayı Hasan Erdem, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye turizminin ve buna bağlı olarak da seyahat acentalarının derin bir kriz içerisinde olduğunu belirterek, "Krize çözüm bulması gereken TÜRSAB ise görevini yerine getirmiyor" dedi. TÜRSAB'ın son 18 yıldır şahsi çıkarlar ve menfaatler doğrultusunda yönetildiğini ifade eden Hasan Erdem, konuşmasında şu şekilde sürdürdü:

"BYK'LARA ÖZERKLİK VERİLMELİ"

"1972 yılında kurulan TÜRSAB hepinizin bildiği üzere Türkiye turizmine çok önemli katkılar ve önemli hizmetler sundu. Maalesef TÜRSAB 18 yıldan beri şahsi menfaatinden başka bir şey düşünmeyen kişiler tarafından yönetiliyor. Bu yüzde gücünü, itibarını ve yaptırım gücünü her geçen gün kaybediyor. Bu durumda kaybeden, sıkıntılarla boğuşan biz turizm ve seyahat acentaları oluyoruz. Turizm ve seyahat acentaları olarak zor günlerden geçiyoruz. Bizim sorunlarımıza çözüm bulması gereken, bizlerin refahı için çalışması gereken TÜRSAB yönetimi bırakın çözmeyi sorunları kendileri bizlere musallat ediyor. Acentaların dertlerini dinleyerek, sırtlarını sıvazlayarak sorunlar çözülmez.

"Biz "Güçlü TÜRSAB" olarak geçmişte olduğu gibi diyoruz ki acentelerimizle beraber, birlik içerisinde gelin bu kurumu bu kişilerden kurtaralım. Bu kurumu kişilerin menfaati için değil, acentelerin menfaati için kurtaralım. Gelin şu BYK'lara özerklik verelim. BYK başkanları en azından kendi bölgelerinde daha etkin olsunlar. BYK'lar genel merkeze bağlı kalmasınlar."

ULUSOY'A TEPKİ

Başaran Ulusoy'un "2017 yılı altın yılımız olacak" sözlerini hatırlatan Erdem; "Bu tespitinihangi gerekçelerle neye dayandırarak söylüyorsun? Bu turistler nereden gelecek? Uzaydan mı getireceksin? Hangi projeyi yönettin de 2017 yılı altın yılımız olacak diyorsun?" diyerek Ulusoy'u eleştirdi. Erdem, konuşmasında çok sayıda BYK açılmasını da eleştirerek, ''Yönetim sürekli BYK açıyor. Her açılan yeni BYK bizlere ek külfet getiriyor. Nie açıyor biliyor musunuz oy deposu olarak görüyor oy. Bu gidişat artık sona ermeli'' dedi.

GÜÇLÜ TURİZM GÜÇLÜ TÜRKİYE

''Turizmin güçlü olması, Türkiye'nin güçlü olması demek'' diyen Erdem, ''Turizm, ülkemize önemli ölçüde döviz girdisi sağlayan iki sektörden biri. Böylesine önemli olan sektörümüz maalesef ihmal ediliyor. Sektöre adeta üvey evlat muamelesi yapılıyor. Bu konuda görev TÜRSAB'a düşüyor ama TÜRSAB bu görevini yapmıyor. Bizim alnımız ak başımız dik. 32 yıldır bu sektörden geçiniyoruz. Doğruları söylemekten çekinmedim, bundan sonra da çekinmeyeceğim'' diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Hasan Erdem İstanbul ulusoy Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title