Haberler

Türkiye Suriye Sınırındaki Orman Yangınları

Suriye tarafında çıkan ve Türkiye'ye sıçrayan yangınlarda meyve bahçeleri zarar gören çiftçilere yardımda bulunuldu Yayladağı Kaymakamı Polat."Çiftçilere toplam 1 milyon lira yardım yapıldı".

- Suriye tarafında çıkan ve Türkiye'ye sıçrayan yangınlarda meyve bahçeleri zarar gören çiftçilere yardımda bulunuldu

Yayladağı Kaymakamı Polat: "Çiftçilere toplam 1 milyon lira yardım yapıldı"

Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl Suriye'nin İdlib ve Lazkiye kentlerinde çıkan ve Yayladağı ilçesi sınırından Türkiye'ye sıçrayan orman yangınlarında 2 bin 500 hektar kızılçam ormanının zarar gördüğünü hatırlattı.

Yangılarda can kaybı yaşanmadığını ifade eden Polat, "Ancak çok sayıda meyve bahçesi zarar gördü ve çiftçiler sıkıntı yaşadı. Zarar gören çiftçiler Yayladağı Kaymakamlığına yardım başvurusunda bulundu.  Yayladağı Kaymakamlığı Acil Yardım Komisyonu bünyesinde hasar tespit komisyonu oluşturuldu ve çiftçilerin zararları tespit edildi. İlçe genelinde 153 çiftçiye ait bahçenin zarar gördüğü belirlendi. Zarar gören çiftçilere toplam 1 milyon lira yardım yapıldı" dedi.

Yaklaşık 10 dönüm meyve bahçesinin zarar gördüğünü belirten Yukarı Pulluyazı Köyü Muhtarı Şeref Gönültaş, kendisine 3 bin lira ödendiğini ve zararının karşılığını aldığını kaydetti.

Bu arada çiftçilerin hesaplarına yatan parayı çekebilmek için bankada uzun kuyruk oluşturduğu görüldü. - Hatay

Kaynak: AA / Güncel

Tolga Polat Yayladağı Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title