Haberler

Türkiye'nin En Uzun Ahşap Teknesi Carpe Diem Denize İndi

Eski milli yelkenci ve Carpe Diem Yatch işletmecisi Kaya Önol tarafından charter amaçlı üretilen ve Türkiye'nin en uzun ahşap guleti olma özelliği taşıyan Carpe Diem IV, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde denize indirildi.

Eski milli yelkenci ve Carpe Diem Yatch işletmecisi Kaya Önol tarafından charter amaçlı üretilen ve Türkiye'nin en uzun ahşap guleti olma özelliği taşıyan Carpe Diem IV, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde denize indirildi. 6 kamarası bulunan 47 metre uzunluğundaki lüks gulet, görkemli bir törenle denize indirildi.

2008 yılının Eylül ayında inşasına başlanan, 47 metre boyu ile Türkiye'nin en uzun ahşap guleti olma özelliğine sahip Carpe Diem IV, Bodrum'un İçmeler Mevkii'ndeki Agean Yatçılık'ın tersanesinden denizle buluştu. Carpe Diem Yacth tarafından charter amaçlı üretilen ve aynı ismi taşıyan serisinin dördüncüsü olan gulet törenle Ege'nin sularına bırakıldı. 47 metre boyunda teknenin iskeleti ve gövdesi maundan yapılıp, dört kat lamine inşa edilmiş, güverte tik olarak yapılmıştır. İki direkli ve 9 metre enindeki guletin içinde sauna, özel temizlik sistemleri, atık soğutucu, temiz su üretme sistemlerinin olduğu belirtildi.

Carpe Diem IV'ün charter sezonu için hazırlandığını ve 24 Haziran'dan ilk turuna çıkacağını kaydeden Kaya Önol, "Carpe Diem, 7 kişilik mürettebatı ile birlikte turlara Haziran ayının sonunda turlara başlayacak. Kış aylarında ise Charter için Kızıldeniz'e inecek. 900 metrekare yelken alanına sahip guletin inşası 3 milyon Euro'ya mal oldu. Anı yakala, tadını çıkar anlamına gelen Carpe Diem ile tura çıkmak isteyenler otel konforuyla gulette tatillerini geçirecekler. Firmamız için charter amaçlı üretilen teknenin alıcısının çıkması halinde satışı da yapılacaktır. Yapımına aynı anda başladığımız serinin devamı niteliğindeki Carpe Diem V'te 2011 yılında denize indirilecektir' dedi.

Nilüfer KANDIRMIŞ - Orkun TÜRE / BODRUM / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title