Haberler

Türkiye Diyanet Vakfından Afrin'e Yardım

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı ile birlikte özgürlüğüne kavuşan Afrin şehir merkezi ve kırsal noktalarda yaşayan sivillere yardım ulaştırmaya devam ediyor.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı ile birlikte özgürlüğüne kavuşan Afrin şehir merkezi ve kırsal noktalarda yaşayan sivillere yardım ulaştırmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda terörden arındırılan Kastel Cindo, Deyr Savan ve Şeran köyü sakinlerine yardım götüren TDV ekipleri, Afrin şehir merkezinin de özgürlüğüne kavuşmasıyla birlikte terör örgütü YPG/PKK'nın tüm tehditlerine rağmen evlerini terk etmeyen sivillere insani yardımda bulundu.

TDV Suriye Koordinatörü Mustafa Erdem, Zeytin Dalı Harekatı ile özgürlüğüne kavuşan Afrin'e milletin yardım elini ulaştırmaya devam edeceklerini belirterek, "Bugüne kadar Mehmetçiğin teröristlerden arındırdığı bölgelerde bulunan sivillere yardımlarımızı ulaştırıyorduk, Afrin şehir merkezinin özgürlüğüne kavuşmasıyla birlikte burada da yardımlarımıza başladık. Bu kapsamda temel insani malzemelerin yer aldığı yardım paketlerimizi bölge halkına ulaştırdık. Yine Suriye içerisinde kurduğumuz fırınlarda ürettiğimiz ekmekleri ekiplerimiz ailelere ulaştırdık" dedi.

Yardım faaliyetleriyle birlikte bölge halkının talepleri doğrultusunda battaniye, sıcak yemek ve doktor gibi ihtiyaçları da karşılayabildiklerini ifade eden Erdem, "Yardımlarımızı ulaştırırken aynı zamanda mevcut durumda ihtiyaç tespitinde bulunuyoruz. İdlib, Azez ve El Bab'da bulunan merkezlerimizin koordinesinde Zeytin Dalı Harekatı ile birlikte terörden kurtarılan her noktada Türkiye'den gönderilen yardımları ulaştırmayı devam edeceğiz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Suriye Afrin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title