Haberler

Türk ve Japon Çocuklar Sadako Sasaki İçin Buluşuyor

Güncelleme:

İstanbul Oyuncak Müzesi, 6 Ağustos tarihinde her sene olduğu gibi Türk ve Japon çocukların katılımlarıyla Sadako Sasaki'yi anıyor.

Müze, Japonya'nın Hiroşima kentine atılan atom bombasının yarattığı büyük yıkımı ve Sadako Sasaki'nin öyküsünü anlatmaya, Japon ve Türk çocukların katılımlarıyla dünyaya barış mesajları vermeye ve kültürler arası bağları güçlendirmek için çalışmaya devam ediyor.

Her yıl farklı bir etkinlikle anılan Sadako Sasaki'yi anma gününde bu yıl, çocuklarımız barış dileklerini origami sanatı ile yaptıkları turna kuşlarının kanatlarına takacaklar ve Japonya 'da oynanan geleneksel çocuk oyunlarını oynayacaklar. Mikado ve Kendama adlı oyunları oynayacak olan çocuklar aynı dili konuşmasalar da oyunların diliyle anlaşacaklar.

Dünya çocuklarını daha güzel, barış dolu, aydınlık bir dünya bırakmak için düzenlenen bu etkinlik müze ziyaretçilerine ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.

Etkinlik programı;

Tarih: 6 Ağustos Salı

15:30-15:45 Tanışma

15:45-16:15 Grup Mikadosu

16:30-17:00 Kendama Oyunu

17:00-17:30 Origami Sanati ile Turna Kuşu Yapım Atölyesi

Etkinlik müze ziyaretçilerine ücretsizdir. Müze giriş ücreti tam: 10 TL., indirimli, 7 TL. dir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Japonya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title