Haberler

Türk Eğitim-Sen, MEB Kanun Yasa Tasarısını Protesto Etti

Güncelleme:

Türk Eğitim-Sen İzmir şubeleri, Milli Eğitim Bakanlığı Yasa Tasarısını protesto etti.

Türk Eğitim-Sen İzmir şubeleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yasa Tasarısı'nı protesto etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde buluşan sendika üyeleri, "Hükümet memuru olmayacağız" yönünde sloganı attı. Bazı üyelerin ampül şeklinde maske taktığı, "Alo Fatih tasarıyı geri çek" yazılı pankart taşıdığı görüldü.

Şubeler adına basın açıklaması yapan Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyüp Demir, tasarının paydaşlarla istişare yapılmadan hazırlandığını, siyasallaşmanın önünü açacağını savunarak, eğitimin temelden sarsılacağını, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin mağdur olacağını söyledi.

Tasarıdaki en tehlikeli hususlardan birinin okul müdürü, müdür başyardımcısı ve yardımcılarının görev süresinin 4 yıl ve üzeri olarak belirlenmesi ve görevlerinin sona erdirilmesi olduğunu ifade eden Demir, MEB merkez teşkilatında müsteşar dışındaki tüm üst düzey yöneticilerin görevlerinin de sona ereceğini, bu kişilerin büyük bir kısmının havuza alınacağını, merkez teşkilatın "hallaç pamuğu" gibi dağıtılacağını öne sürdü.

Konuşmanın ardından üzerinde "eğitim" yazan pankart yere serildi, "freni patlamış hükümet" yazan silindir haldeki kağıt topu yazının üzerine sürüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title