Haberler

"Turizmin başkenti"nde hareketliliğin nisanda Rus turistlerle başlaması bekleniyor

Güncelleme:

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, Antalya'da turizm hareketliliğinin, nisanda Rus turistlerle başlamasını beklediklerini söyledi.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, Antalya'da turizm hareketliliğinin, nisanda Rus turistlerle başlamasını beklediklerini söyledi.

Denizi, kumu, güneşi, antik kentleri, bakir koyları ve doğal güzelliğiyle turistlerin gözde tatil merkezleri arasında yer alan ve ağırladığı turist sayısı bakımından "turizmin başkenti" olarak nitelendirilen Antalya'da yeni sezon için hazırlıklar tamamlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde başlatılan "Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı" kapsamında kente gelen turistlere, sağlıklı ve güvenli tatil imkanı sunuluyor.

Salgına rağmen geçen sene 3 milyon 512 bin 910 turistin ziyaret ettiği Antalya'da, bu yıl daha fazla misafirin tatil yapması bekleniyor. Geçen yıl 1 milyon 509 bin 648 Rus turistin tatil yaptığı kentte, sezonun Rusya'dan gelecek turistlerle başlaması bekleniyor.

Tüm operatörler, nisan için hareketlilik içinde

POYD Başkanı Ülkay Atmaca, AA muhabirine, turizmde alternatifler oluşturmak gerektiğini söyledi.

Antalya'nın misafirlerini beklediğini anlatan Atmaca, "Yeni sezon için tüm hazırlıklar tamamlandı. Uçak ve koltuk durumuna baktığımızda nisanda Rusya ile hareketlilik başlayacak gibi görünüyor. Tüm operatörler, şu anda nisan için hareketlilik içindeler. Hemen akabinde Ramazan Bayramı var. Ramazan Bayramı için rezervasyonlar başladı. İç pazarla birlikte bayramın da hareketli olmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Rusya'nın Türkiye için önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Atmaca, Rusların da Türkiye'de tatil yapmayı sevdiğini ifade etti.

Her krizin kendi alternatiflerini yarattığını belirten Atmaca, salgın süreci sonrası daha fazla insanın tatile çıkması için yeni rotaların belirlendiğini dile getirdi.

"Ruslar Antalya'da tatil yapmayı seviyor"

Turizmde "her şey dahil" sisteminin geliştiricisi olarak bilinen Anatolity Sürdürülebilir Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Cem Kınay da Antalya'nın Ruslar için çok önemli bir destinasyon olduğunu söyledi.

Aşı çalışmalarının iyi gittiğine, aşının seyahatlerde belirleyici rol üstleneceğine dikkati çeken Kınay, şunları kaydetti:

"Ruslar Türkiye'de en çok Antalya'ya geliyor, burada tatil yapmayı seviyorlar. 'Her şey dahil' sistemini de çok tercih ediyorlar. Dünyada bu sistemi en iyi uygulayan ülke Türkiye. Rusya'da özellikle Türk kökenli acenteler var, Rusların Türkiye'de tatil yapması için önemli atılımlar yapıyorlar. Türkiye'nin avantajı, Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı ile sezona başlamasıdır. Geçen sene başarılı şekilde yürütüldü. Bu sene de misafirlere güvenli ve sağlıklı tatil imkanı sunulacak."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title