Haberler

Tunus'ta Yüksek Yargı Konseyinin feshedilmesi talebiyle gösteri düzenlendi

Güncelleme:

Tunus'ta Cumhurbaşkanı Kays Said'in "olağanüstü kararlarına" destek amaçlı kurulan 25 Temmuz Hareketi üyeleri, Yüksek Yargı Konseyinin feshedilmesi talebiyle gösteri düzenledi.

Tunus'ta Cumhurbaşkanı Kays Said'in "olağanüstü kararlarına" destek amaçlı kurulan 25 Temmuz Hareketi üyeleri, Yüksek Yargı Konseyinin feshedilmesi talebiyle gösteri düzenledi.

Başkent Tunus'ta yer alan Yüksek Yargı Konseyi binası önünde toplanan onlarca 25 Temmuz Hareketi üyesi, Konseyin kapatılmasını talep eden pankartlar taşıdı ve Konsey aleyhine slogan attı.

Eylemde konuşan Hareketin Sözcüsü Abdusselam Hamdi, Yüksek Yargı Konseyinin "terörizm, yolsuzluk ve devrime karşı işlenen suçların ortağı olduğunu" savundu.

Cumhurbaşkanı Said'e destek veren tüm tarafları birlik olmaya davet eden Hamdi, parlamenter sisteme dönmeyi reddettiklerini söyledi.

Eyleme katılan göstericilerden Abdulhamid Evladali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yüksek Yargı Konseyinin temizlenmesini istiyoruz, bunun yolu Konseyi feshetmekten geçiyor. Konsey feshedilene kadar eylemlerimize devam edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Said'in 25 Temmuz "olağanüstü kararlarının" ardından kurulan Hareket, Said'i destekleyen çeşitli eylemler düzenliyor.

Cumhurbaşkanı Said, Konseyi kapatma niyetini açıklamıştı

Tunus Cumhurbaşkanlığının sosyal medya hesabında, bugün Said'in Yüksek Yargı Konseyini feshetme niyetini açıkladığı bir video yayımlandı.

Said, "Şu andan itibaren bu Konsey tarihe karıştığını bilsin. Konsey mevkilerin satıldığı yer haline geldi. Yargıçlar sadakate göre atanıyor. Onların yeri şimdi oturdukları yer değil, sanıkların durduğu yerdir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Said, 19 Ocak'ta da Yüksek Yargı Konseyi üyelerine tanınan imtiyaz ve maddi yardımları kaldırdığını duyurmuştu. Said'in bu kararı birçok kesim tarafından yönetimin yargıya müdahalesi olarak değerlendirilmişti.

Tunus'taki siyasi kriz

Tunus'ta Cumhurbaşkanı Said'in geçen yıl açıkladığı olağanüstü kararların ardından siyaset, ekonomi ve yargı alanında yaşanan krizler artarak devam ediyor.

Said, 25 Temmuz 2021'de ilan ettiği olağanüstü kararlarla parlamentonun çalışmalarını dondurdu ve milletvekili dokunulmazlıklarını kaldırdı. Said, 22 Eylül'de yeni kararnamelerle yetkilerini genişleterek yürütme organını tamamen kendine bağladı.

Cumhurbaşkanı'nın aldığı tüm bu kararlar, ülkede bir tür "istisnai durum" oluşmasına yol açtı.

Bazı kesimler Said'in kararlarını "darbe" olarak nitelendiriyor ve Tunus'un demokrasiden uzaklaştığını savunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Yargı Tunus Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title