Haberler

Tunceli Üniversitesi'nden ODTÜ'ye Destek

Güncelleme:

ODTÜ öğrencilerine destek veren Tunceli Üniversitesi'nde olaylar çıktı, 20 öğrenci gözaltına alındı.

Tunceli Üniveristesi'nde, ODTÜ öğrencilerine destek vermek için afiş asan öğrenciler, Rektör Prof.Dr. Durmuş Boztuğ ile tartıştı. Rektör Boztuğ, kantin camına asılan afişin indirilmesini istedi. Ancak, indirilen afişi yeniden asan öğrencilere, Rektör Boztuğ'un talimatıyla kampüse gelen polisler müdahale etti. Gösterilerde 20 öğrenci gözaltına alındı.

Tunceli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, ODTÜ öğrencilerine destek için, kantinin dış camlarına, 'Rektör Efendisi'nin, öğrenciler ODTÜ'nin yanında', 'Direnişi büyütmenin tam zamanıdır' yazılı afiş astı. Bunu öğrenen Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, kantinin önüne gelerek, öğrencilerden afişin indirilmesi halinde kendileriyle oturup konuşabileceğini söyledi. Ancak öğrenciler afişi indirmeyeceklerini, bu konuda kararlı olduklarını söylemeleri üzerine Rektör Boztuğ ile öğrenciler arasında tartışma çıktı.

İNDİRİLEN AFİŞİ YENİDEN ASTILAR

Rektör Prof.Dr. Boztuğ, bölgeden uzaklaşınca özel güvenlik görevlileri ve rektörün korumları ile öğrenciler arasında arbede çıktı. Güvenlik görevlileri afişleri sökünce, öğrenciler de burada beklemeye başladı. Olayın duyulması üzerine kalabalık bir öğrenci grubu daha kantine gelerek slogan atarak, gösterici öğrencilere destek verdi. Öğrenciler yeniden afişleri asarak, "Demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Afişleri söktürmeyiz" diye slogan atarak, bekleyişe geçti.

Afişleri sökmeye çalışan özel güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında ikinci kez arbede çıktı. Bunun üzerine Rektör Boztuğ'un talimatı ile üniversite kampüsüne çağrılan polis, öğrencilere sert müdahalede bulundu. Polisin ilk kez biber gazı kullanmadığı müdahale sırasında, yaklaşık 20 öğrenci polis ve özel güvenlik görevlileri tarafından karga tulumba gözaltına alındı. Bazı resmi kıyafetli polisler, öğrencilere tekme ve yumrukla müdahale ederek, onları yere yatırdıktan sonra ellerini kelepçelediği görüldü.

Gözaltına alınan öğrenciler emniyete götürüldüğü sırada, okul bahçesinde toplanan başka öğrenci grupları da rektör ve polisin tavrını protesto etti. Üniveriste kampüsü ve çevresinde polis tarafından sıkı güvenlik önlemleri alınırken, okuldaki gerginlik uzun süre devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Üniversitesi Durmuş Boztuğ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title