Haberler

25 İş Birlikçi Gözaltına Alındı, 12 Terörist Öldürüldü! Aralarında 1 Milyonluk PKK'lı da Var

Güncelleme:

Şemdinli'de 25 iş birlikçinin gözaltına alındı. Zap ve Tatvan'a 9 terörist, Tendürek'te 2 terörist öldürüldü. Başına 1 milyon TL konan terörist de Güroymak'ta öldürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari Şemdinli'de devam eden operasyonda 25 iş birlikçinin gözaltına alındığını açıkladı. Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Bitlis'in Tatvan bölgelerine de hava harekatı düzenlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 1 milyon TL para ödülü konan Güroymak sorumlusu Rojhat Vartinus kod adlı M.N.Ö adlı teröristin ölü, Aras kod adlı N.B.'nin ise yaralı olarak ele geçirildiğini açıkladı. Terör örgütü PKK'ya karşı Tendürek Dağı Kışlak mevkinde yapılan operasyonda, bir süre önce 2 asker ile biri emekli 8 köy korucusunun şehit edilmesi olayına karışan 2 terörist etkisiz hale getirildi.

KAÇAKÇILARA OPERASYON

Türk Silahlı Kuvvetleri, Hakkari Şemdinli'de devam eden operasyonda 25 iş birlikçinin gözaltına alındığını ve piyasa değeri 100 bin TL olan 8 bin 905 kilogram kaçak çay ve piyasa değeri yaklaşık 2 milyon 600 bin TL olan 514 bin 500 bin paket kaçak sigara ele geçirildiğini bildirdi.

EL YAPIMI PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ

Ayrıca el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 1 adet 20 kilogram uzaktan komutalı el yapımı patlayıcı, 1 adet akü ve çok sayıda kablo, 1 adet AK-47 piyade tüfeği, 4 adet dolu AK-47 Kaleşnikof şarjörünün ele geçirildiği belirtildi.

9 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "Irak kuzeyindeki Zap ve Bitlis/Tatvan bölgelerinde; hudut birliklerimize ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu dokuz terörist düzenlenen hava harekatı ile etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

1 MİLYON TL PARA ÖDÜLÜ KONAN TERÖRİST ÖLÜ EKE GEÇİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 1 milyon TL para ödülü konan Güroymak sorumlusu Rojhat Vartinus kod adlı M.N.Ö adlı teröristin ölü, Aras kod adlı N.B.'nin ise yaralı olarak ele geçirildiğini açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, Güroymak İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından, 11 Ekim 2016 tarihinde Bitlis ili Güroymak ilçesi kırsalında istihbarata dayalı pusu-dinleme faaliyeti icra edildiği esnada, 2 kişilik BTÖ mensubuyla sağlanan temas neticesinde, aranan teröristler listesinden yeşil listede bulunan ve ele geçirilmesi için 1 milyon TL para ödülü konan Güroymak sorumlusu Rojhat Vartinus kod adlı M.N.Ö adlı teröristin ölü, Aras kod adlı N.B.'nin yaralı olarak ele geçirildiği kaydedildi.

Teröristlerle birlikte 1 adet M-16 Piyade Tüfeği ve 1 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeğinin ele geçirildiği bildirildi.

TENDÜREK'TE OPERASYON: 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Terör örgütü PKK'ya karşı Tendürek Dağı Kışlak mevkinde yapılan operasyonda, bir süre önce 2 asker ile biri emekli 8 köy korucusunun şehit edilmesi olayına karışan 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince terör örgütü PKK'ya yönelik Tendürek Dağı Kışlak mevkinde insansız hava araçlarının (İHA) tespit ettiği hedeflere operasyon düzenlendiği aktarıldı.

Operasyonda öldürülen 2 teröristin, bir süre önce 2 asker ile biri emekli 8 köy korucusunun şehit edilmesi olayına karıştığı belirtildi.

Bölgede, terör örgütüne yönelik geniş çaplı operasyonun sürdüğü kaydedildi.

Tendürek Dağı'nda 6 Ekim'deki operasyonda da 3 terörist etkisiz hale getirilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şemdinli Hakkari Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

title