Haberler

Tika'dan Sağlık Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı tarafından tefrişat ve donanımı gerçekleştirilen Kosova Üniversite Klinik Merkezi (QKUK) Yoğun Bakım Kliniğinin açılış töreni yapıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı tarafından tefrişat ve donanımı gerçekleştirilen Kosova Üniversite Klinik Merkezi (QKUK) Yoğun Bakım Kliniğinin açılış töreni yapıldı.

Törene Kosova Sağlık Bakanı Uran İsmaili, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, TİKA Başkan Yardımcısı Birol Çetin ile yetkililer katıldı.

İsmaili, törende yaptığı konuşmada, TİKA'nın yardımı sayesinde kliniğin daha önce hiç olmadığı kadar kaliteli hizmet sunacağını söyledi.

Cömert bir şekilde gerçekleştirilen yatırımdan dolayı Türk hükümeti ile TİKA'ya teşekkürlerini ileten İsmaili, bu yatırımla sağlık alanında daha fazla yatırım yapmaya hazırlıklı olduklarını gösterdiklerini söyledi.

Kliniğin personelinin uzun süredir modern bir ortam ile ekipmana ihtiyacı olduğunu söyleyen İsmaili, "Bu bizim için çok büyük bir gün. Ancak diğer taraftan 2 milyon avroluk yatırım gerçekleştiren Türk hükümeti ile TİKA'nın yardımları olmadan biz buna ulaşamazdık. Bugün 27 yatak kapasitesi mevcut, daha önce bu sayı 14'tü. Kapasitenin arttırılması söz konusu." diye konuştu.

TİKA Başkan Yardımcısı Çetin de, dünyanın 100 farklı ülkesinde 2 binin üzerinde proje gerçekleştirdiklerini ifade ederek, bunların çoğunun sağlık alanında olduğunu aktardı.

İhtiyaç duyulan alanlarda eğitim faaliyetlerine de başlayacaklarını kaydeden Çetin, "Bilindiği üzere biz TİKA olarak bütün coğrafyalarda projeler gerçekleştiriyoruz. Bizim için insan hayatı çok önemli. Burada kesinlikle hiçbir ayrım gözetmiyoruz. Kosova'yı tabi bunların dışında tutuyoruz. Kosova'nın ayrı bir yeri var. Biz herşeyden önce akrabayız." değerlendirmesinde bulundu.

Çetin, dünyadaki sorunların paylaşılarak, insanların bir araya gelip yardımlaşması suretiyle çözülebileceğini vurguladı.

Büyükelçi Kılıç da sağlık alanının kendileri açısından öncelik olduğunu belirtti.

İş birliğini önümüzdeki dönemde de devam ettireceklerini dile getiren Kılıç, "Biz bunu herhangi bir yardım veya hibe şeklinde değil, biz bunu dostlar, kardeşler arasındaki doğal bir paylaşma olarak görüyoruz. Her gerçekleştirilen proje aslında Türkiye'nin, Türk insanının Kosova'ya, Kosova'daki dostlarımıza, kardeşlerimize yönelik sevgisinin, ilgisinin de bir göstergesini teşkil ediyor. Biz böyle görüyoruz." ifadelerini kullandı.

TİKA, Kosova Üniversite Klinik Merkezi Yoğun Bakım Kliniğinin yenilenmesi ve donanımının yanı sıra, bağımsız gaz ünitesi kurulumunuda gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Bakmadan Geçme

Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title