Haberler

Tezkere Görüşmeleri (5)- AKP'li Ergün: "Tezkere Sofistike Yöntemlerle Kullanılmalıdır"

ANKARA (ANKA) - AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, tezkerenin "sofistike" yöntemlerle kullanılması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin demokratikleşme, özgürleşme, hukuk devleti ve AB konusunda aldığı mesafelerin korunmasına özen gösterilmesini istedi.

Hükümetin sınır ötesi operasyon için Meclise gönderdiği tezkere üzerinde AKP adına Grup Başkanvekili Nihat Ergün konuştu. Ergün, tezkerenin bir macera arayışı olmadığını söyleyerek, "Bu bir meşru müdafaa hakkıdır" dedi.

-TARİHTEN ÖRNEKLER

Türk tarihinden örnekler veren Ergün, Avcı Mehmed'in 2.Viyana kuşatması ve İttihatçıların Osmanlı İmparatorluğunu 1.Dünya Savaşı'na sokmaları ile Sarıkamış harekatını macera örnekleri olarak anlatarak, "Bunlar milletimize ağır faturalar ödeten maceralardır" dedi.

Siyasetin "imkanlar sanatı" olduğunu belirten Ergün, bunun en güzel örneklerini ise Atatürk'ün verdiğini belirtti. Atatürk'ün Batı Trakya ve Musul için macera arayışlarına girmeden siyaset sanatının imkanlarından yararlanarak Türkiye'nin temellerini attığını kaydetti.

-DALGALI TERÖR

Ergün, Türkiye'nin 60'lı ve 70'li yıllarda da "iç kavgalarla ve anarşiyle" uğraştığını, 1984'ten beri 23 yıldır bir terör belasıyla karşı karşıya kaldığını belirtti. Ergün, "23 yıldır sıfır terör denen hadiseyle karşı karşıya kalamadık. Kah azaldı kah arttı. Dalgalı bir terör deyimini hepimizin önüne koymak mümkün" dedi.

Yıllardır terörle mücadelenin askeri yönden yürütüldüğünü savunan AKP'nin iktidara gelmesiyle terörle siyasi, hukuki ve sosyal yönden de mücadele edildiğini ifade etti. Ergün, AKP'nin 2002 yılında bölgeye düşük bir oy oranıyla girdiğini, 2004'te bunu artırdığını ve 2007'de "bölgenin gönlünde taht kuran parti" olduğunu ifade etti. Ergün, bütün partilerin de bölgeden oy almasını istedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Dışişleri Bakanı olduğu zaman ABD'li yetkililere Irak işgali zamanında "Pandora'nın kutusunu açmayın" uyarısında bulunduğunu hatırlatan Ergün, "Pandora'nın kutusu açıldı ve içinden çok olumsuz bir tablo çıkmıştır" dedi.

MHP adına konuşan Deniz Bölükbaşı'nın tezkereye yönelik eleştirileri hakkında da konuşan Ergün, tezkerenin bir harekat planı olmadığını söyledi.

-"SOFİSTİKE YÖNTEMLERLE KULLANILMALI"

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title