Haberler

Teke Yöresi 4. Tarım ve Hayvancılık Fuarı

Burdur'da, "Teke Yöresi 4'üncü Tarım ve Hayvancılık Fuarı" kapsamında "Damızlık İnek Yarışması" düzenlendi.

Burdur'da, "Teke Yöresi 4'üncü Tarım ve Hayvancılık Fuarı" kapsamında "Damızlık İnek Yarışması" düzenlendi.

Burdur Belediyesi Halk Pazarı'ndaki yarışma, "gençler", "orta yaşlılar" ve "yaşlılar" olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirildi.

Jüri üyeleri, renkli görüntülere sahne olan yarışmaya katılan ineklerin yaşı, vücut uyumu ve fiziksel özelliklerini inceledi.

Gençler kategorisinde Çetin Varol'un "Güldane", orta yaşlılar kategorisinde Celal Erdönmez'in "Suna", yaşlılar kategorisinde ise Muhammet Yıldız'ın "Tuğba" adlı inekleri birinci oldu.

Daha sonra kategorilerinde birincilik elde edenler, "şampiyonlar şampiyonu" kategorisinde yarıştı. Bu kategoride ise şampiyonluğu "Tuğba" adlı inek kazandı.

Dereceye giren hayvanların yetiştiricilerine madalya ve para ödülleri verildi.

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, yarışma öncesinde yaptığı konuşmada, fuarın hayvancılıktaki yeni teknolojilerin takip edilmesi açısından önem arz ettiğini söyledi.

Hayvancılığı bilinçli yapan çiftçilerin olduğunu ifade eden Özçelik, geçmişteki yoklukla şimdiki varlıkların çok iyi kıyaslanması gerektiğini dile getirerek, "Birlik ve beraberliği muhafaza edersek, işimizi, aşımızı, refah seviyemizi büyüteceğiz. Birlik ve beraberliğe devam edersek, Türkiyemizi, ilimizi, ilçemizi, köyümüzü de büyüteceğiz. Hedefsiz olmaz. Mutlaka hedef koymak gerekiyor." diye konuştu.

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan ise bu tür yarışmalarla çiftçiler arasında birlik ve beraberliğin pekiştiğini vurguladı.

Yetiştiricilerin alın teri ve çabasıyla yetiştirdikleri damızlıkları sergilemenin haklı gururunu taşıdığını aktaran Özcan, "Yetiştiriciler olarak sütte, ette ve damızlıkta en iyisini ve kalitelisini üretmeye çalışıyoruz. Yaptığımız aynı zamanda bu alanlarda dışa bağımlı olmamanın da mücadelesidir." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammet Yıldız Bayram Özçelik Kamil Özcan Burdur Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title