Haberler

Tayfa Kitapkafe'de 'Türk Sineması ve Arabesk' Kitabı Konuşulacak

Güncelleme:

Ankara'da gerçekleştirdiği sinema etkinlikleriyle dikkatleri çeken Tayfa Kitapkafe, sonbahar dönemine film gösterimi ve söyleşiyle başlıyor.

Ankara'da gerçekleştirdiği sinema etkinlikleriyle dikkatleri çeken Tayfa Kitapkafe, sonbahar dönemine film gösterimi ve söyleşiyle başlıyor. Derviş Zaim'in unutulmaz filmi Tabutta Rövaşata gösteriminin ardından, yazar Ahsen Yalvaç'la ilk kitabı "Türk Sineması ve Arabesk" üzerine söyleşi gerçekleşecektir.

Yazar Ahsen Yalvaç'ın Agora Kitaplığı'ndan çıkan 'Türk Sineması ve Arabesk' kitabı üzerine gerçekleşecek söyleşide, yenilikçi Türkiye sinemasının 'Tabutta Rövaşata', 'Üçüncü Sayfa', 'Kasaba' ve 'Güneşe Yolculuk' filmleri üzerine yoğunlaşılacak, bir 'şehir sanatı' olan sinemada, yine şehrin doğurduğu bir popüler kültür olarak 'arabesk'in nasıl işlendiğini ve günümüz toplumunun kültürel dokusunda bu öğelerin nasıl yer ettiği tartışılacak. Kitapta yer alan filmlerden biri olan Derviş Zaim'in yönettiği 'Tabutta Rövaşata' söyleşi öncesi seyirciyle buluşacak.

Film Gösterimi ve Söyleşi - 27 Eylül Cuma

19:00 - Tabutta Rövaşata (Yönetmen: Derviş Zaim, 1996)

20:30 - 'Türk Sineması ve Arabesk' kitabı üzerine söyleşi

Konuk: Ahsen Yalvaç

Moderatör: Sinan Yusufoğlu

Film gösterimi ve söyleşi ücretsizdir!

Kaynak: Bültenler / Güncel

derviş zaim yalvaç Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title