Haberler

Tatvan-Yılanı Öldürmek İsterken Ormanı Yaktı

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde Ekmek Pişirmek İçin Yaktığı Tandırdan Çıkan Yılanı Ateşle Yakıp Öldürmek İsteyen Bir Kadın, 10 Dekarlık Bir Ormanlık Alanı Yaktı. Bir Anda Rüzgarın da Etkisiyle Büyüyen Yangın Güçlükle Kontrol Altına Alındı.

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde ekmek pişirmek için yaktığı tandırdan çıkan yılanı ateşle yakıp öldürmek isteyen bir kadın, 10 dekarlık bir ormanlık alanı yaktı. Bir anda rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın güçlükle kontrol altına alındı.

Olay bugün saat 11.00'de Tatvan İlçesi Yeşilmezra Mahallesi'nde meydana geldi. Evinin yanında bulunan tandır evine gidip ekmek pişirmek için ateş yakan kadın, tandırdan bir yılanın çıktığını gördü. Hızla çalılıklar arasına giren yılanı elindeki ateşle yakmak istedi. Kadının elindeki ateş çalılıkların tutuşmasına neden olunca, ormanlık alanda yangına yolaçtı. Rüzgarın etkisiyle alevler ormanlık alanda yayılırken, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Ancak bu müdahale yetersiz kalınca, köylüler de yardıma geldi. Bu arada yangın bölgesine gelmek isteyen itfaiye aracı arazi yapısından dolayı yangın alanına çıkamadı.

Yaklaşık 4 saat süren yangında 10 dekarlık çamlık orman kül olurken yangın kontrol altına alındı. Tatvan Orman İşletme Şefi Ethem Kara, itfaiyenin ormanın içine giremediği için suyla müdahale edemediğini, kendilerini de sadece küreklerle yangının önünü kapatabildiklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title