Haberler

Tasarı İmzaya Açıldı, 1 Mayıs Tatil Oluyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs'ın Tatil İlan Edilmesi Tasarısını Bakanlar Kurulunda İmzaya Açtıklarını Bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs’ın tatil ilan edilmesi tasarısını Bakanlar Kurulunda imzaya açtıklarını bildirdi.

Önümüzdeki 1 Mayıs’ın tatil olacağını açıklayan Çelik, kutlamaların Taksim’de yapılmasına ise yeşil ışık yakmadı. Erdoğan, muhalefet partileri, sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin ortak talebi olan 1 Mayıs’ın tatil ilan edilmesine karşı çıkıyordu. Ancak Çelik, "Türkiye’de birçok yeniliği siz yaptınız. 1 Mayıs’ın tatil olması bütün çalışanların ve sivil toplum örgütlerinin ortak talebi. 30 yıldır konuşuluyor. Bu tarihi adımı atmak da size yakışır" diyerek Erdoğan’ı ikna etti. Çelik, şunları söyledi: "Geçen yıl 1 Mayıs’ı Emek ve Dayanışma günü ilan ettik. Şimdi de Başbakanımızın dün açıkladığı gibi verdiği talimatla 1 Mayıs’ın tatil olması konusunda gerekli kanun tasarısını Bakanlar Kurulunda imzaya açtık. Önümüzdeki 1 Mayıs tatil olacak. 1 Mayıs’ın nerede, ne şekilde kutlanacağı konusu ise diğer bakan arkadaşlarımız ve mülki amirlerle ilgili bir konu."

Tatil yetmez bayram gerek

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu: Türk-İş, yıllardan beri 1 Mayıs’ın tatil olmasını ve Taksim yasağı dahil tüm yasaklardan ve korkulardan arındırılarak bir bayram havasında kutlanmasını istiyor.

Hak-İş Yönetim Kurulu: Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, 1 Mayıs’ın resmi tatil ilan edilmesi yönündeki talimatı, olumlu bir adım.

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi: 1 Mayıs’ın tatil ilan edilmesine ilişkin atılan adım, gelinen yer açısından elbette önemli bir aşama. Ancak, yeterli değil. Taksim kutlamalara açılmalı.

Baykal: 1 Mayıs Taksim’de kutlansın Nevruz da tatil olsun

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümetin 1 Mayıs’ı tatil günü ilan etme girişimine destek verdi ve "Hem 1 Mayıs ve Nevruz tatil olmalı; hem de 1 Mayıs bayram gibi coşkuyla Taksim’de kutlanmalıdır dedi. Baykal, hükümetin 1 Mayıs’ı tatil yapma kararını "yeni dönemin habercisi" olarak değerlendirdi. Başkal’ın açıklaması şöyle: "Yüzde 47 oyun sahibi olan AKP, ’1 Mayıs bayram olmalıdır’ diyen işçilerin üzerine gaz bombası attı. Yerel seçimlerde seçmen frene basıp ’Kendine gel’ deyince ve oyları yüzde 38.5’e düşünce Başbakan 1 Mayıs’ın bayram olması için talimat verdi. Bu da gösteriyor ki her şey artık eskisi gibi olmayacak ve Türkiye yeni bir dönemi yaşayacak. Biz CHP olarak bu konuda daha önce yaptığımız açıklamalar doğrultusunda her türlü desteği vermeye hazırız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title