Haberler

Taliban: "Önce ABD ve Müttefikleri Çekilsin"

Afganistan'daki Taliban, Afgan Hükümetinin Barış Görüşmesi Önerisini Değerlendirmeden Önce Amerikan Güçleriyle Diğer Yabancı Birliklerin Ülkeden Ayrılması Gerektiğini Bildirdi.

Afganistan'daki Taliban, Afgan hükümetinin barış görüşmesi önerisini değerlendirmeden önce Amerikan güçleriyle diğer yabancı birliklerin ülkeden ayrılması gerektiğini bildirdi.

Taliban sözcüsü Kari Yusuf Ahmedi, AP'ye uydu telefonuyla yaptığı açıklamada, Taliban'ın, ABD ve müttefikleri Afganistan'dan ayrılıncaya kadar barış görüşmelerine hazır olmayacağını söyleyerek, "Amerika ve müttefiklerine karşı cihadımızı onlar ülkeden ayrılıncaya kadar sürdüreceğiz. Ondan sonra Taliban müzakerelere hazır olacak" dedi.

Ahmedi, Taliban'ın İslami anayasa, İslami kurallar ve "tam bağımsız Afganistan" istediğini ifade etti.

Sözcü, Taliban'ın resmi bir teklif gelmesi halinde hükümetle görüşmeye hazır olduğu yönündeki haberlerin yanlış aktarıldığını da belirtti.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, pazar günü yaptığı bir konuşmada, hükümetin Taliban'la görüşme niyetini yineleyerek, "Barış, müzakeresiz olmaz" demişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title