Haberler

Taksim'de YÖK Karşıtı Eylem...

Taksim tünel Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, ellerinde "Özgürlük ve yaşam için örgütleniyoruz; müşteri değil öğrenciyiz" yazılı pankartlar açtı.

Taksim tünel Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, ellerinde "Özgürlük ve yaşam için örgütleniyoruz; müşteri değil öğrenciyiz" yazılı pankartlar açtı. Grup, Türkçe ve Kürtçe sloganlar eşliğinde DİP, DGH ve MFT bayrakları ile İstiklal Caddesi üzerinden Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Galatasaray Meydanı'nda grup adına açıklama yapan Nurbanu Güner, "Üniversitelerde sayısız lüks mekan varken, ne yeterli sayıda yurt var ne de öğrencilerin ihtiyaçlarını giderebileceği uygun mekan var. Okulların dört bir yanı inşaat halinde ve bu inşaatlar YÖK eliyle taşeron firmalara verilmektedir. Taşeron, Soma katliamında ve diğer her yerde olduğu gibi, üniversitelerde de işçileri öldürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında Ordu Üniversitesi'nde 2, İTÜ'de 1 işçi iş cinayetlerine kurban gitmişti. YÖK, üniversiteleri piyasaya açtıkça, üniversitelerdeki sömürü kat be kat artmaktadır" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Meydanı İstiklal Caddesi Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title