Haberler

Taksim'de Üst Düzey Güvenlik Önlemi!

Güncelleme:

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88. Yılı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Kutlamaları, Taksim'de Düzenlenen Törenle Başladı.

Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile askeri-mülki erkanın yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Tören katılımcılarının yerlerini almasının ardından anıta çelenklerin konulmasıyla başladı. Vali Mutlu, Orgeneral Kıvrıkoğlu ve Başkan Topbaş'ın anıta çelenk bırakmalarının ardından, kurumlara ait diğer çelenklerde sırayla konuldu.

Tören saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun anıt özel defterini imzalamasıyla son buldu. Kıvrıkoğlu, anıt özel defterine şunları yazdı:

"Ulu Önder Atatürk. Büyük zaferin 88. yıldönümünde huzurunda olmanın verdiği gurur ve heyecanı yaşıyoruz. Silah arkadaşlarınızla birlikte kurarak, bizlere armağan ettiğiniz laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığıyla, ilke ve devrimlerinizin yol göstericiliğinde görevimizin başında olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk ulusunun hizmetinde görev yapmakta olan Türk Silahlı Kuvvetleri olarak huzurunda saygı ile eğiliyor, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ve hürmetle anıyoruz. Ruhun şad olsun"

Bu arada tören öncesi polisin çok geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Özel Harekat Timi'ne bağlı polislerin meydanı gören bina üstlerinde önlem alması dikkat çekti.

Uğur ALAATTİNOĞLU İSTANBUL DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title