Haberler

Son dakika: Türk Kızılay Kurban Bayramı'nda Suriye'de çoğunluğu çocuk 100 bin kişiye bayramlık kıyafet dağıtacak

Güncelleme:

Son dakika haberler: Türk Kızılay, Kurban Bayramı'nda Suriye'nin kuzeyinde, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz giysi yardımı yapan "Sevgi Mağazalarında" iç savaş mağduru yaklaşık 100 bin kişiye bayramlık kıyafet ulaştıracak.

Türk Kızılay, Kurban Bayramı'nda Suriye'nin kuzeyinde, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz giysi yardımı yapan "Sevgi Mağazalarında" iç savaş mağduru yaklaşık 100 bin kişiye bayramlık kıyafet ulaştıracak.

Türk Kızılay, Suriye'nin kuzeyindeki Rasulayn, Tel Abyad, Cerablus, Bab, Azez, Afrin, İdlib bölgelerinde Sevgi Mağazalarında kıyafet dağıtımını sürdürüyor.

İhtiyaç sahibi sivillere bayramlık dağıtımında şu ana kadar 82 bin 635 kişiye kıyafet ulaştırıldı.

Bayram boyunca sürecek dağıtımlarda çoğunluğu çocuk yaklaşık 100 bin kişiye kıyafet teslim edilecek.

Türk Kızılay Suriye İnsani Yardımlar Koordinatörü Fatih Kökcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türk Kızılay olarak Suriye'deki Sevgi Mağazalarımızda bu bayramda da mutluluk dağıtmaya devam ediyoruz." dedi .

Suriye'deki söz konusu 10 mağazada kıyafet yardımlarına başladıklarını belirten Kökcan, "Rasulayn, Tel Abyad, Cerablus, Bab, Azez, Afrin, İdlib ve Yayladağı bölgelerindeki mağazalarımızda bayrama kadar çoğunluğu yetim 100 bin kişiyi giydirmiş olacağız. Bayram heyecanını Kızılayla yaşayacaklar." şeklinde konuştu.

Kökcan, bayramda yardım faaliyetine katılan Türk Kızılay bağışçılarına ve çalışanlarına teşekkür etti.

"Türk Kızılaya çok teşekkür ederim"

Kızılayın yardım ulaştırdığı Ebu Muhammed, "8 yıl önce Halep'ten göç ettim. 2 çocuğum ve eşime elbise alacak imkanım yok. Kızılayın Sevgi Mağazası'ndan hem kendim hem de ailem için ücretsiz elbise verildi. Bu bayramda çocuklarımı sevindiren Türk Kızılaya çok teşekkür ederim." dedi.

"Çocuklarım yeni elbiselerle Kızılay sayesinde tanıştı"

Azez'de yardım alanlardan Üm Hüseyin de "Halep'in güneyinden göç ederek Türkiye sınırındaki kamplarda yaşamımı sürdürüyorum. Eşimi Esed rejimi saldırılarında kaybettim. Çocuklarım yeni elbiselerle Kızılay sayesinde tanıştı. Onlara bu mutluluğu yaşatan Türk Kızılaya teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Bab'daki Sevgi Mağazası'ndan elbise yardımı alan Üm Muhammed, "Humus'tan göç ederek buraya yerleştim. Bizim yanımızda bu zamana kadar hep Türkiye durdu. Sadece elbise değil gıda yardımlarını da Türk Kızılay bizden esirgemedi. Bir önceki bayramda 3 çocuğuma bir şey alamamıştım. Gıdamızı ulaştıran Kızılay çocuklarıma elbiselerini de ulaştırdı. Allah onlardan razı olsun. Çocuklarım yeni elbiselerle Kızılay sayesinde tanıştı." şeklinde konuştu

Türk Kızılay, iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Suriye'de gıda, eğitim, sağlık, barınma konularında ihtiyaç sahiplerinin yanında yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Kızılay Suriye Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title