Haberler

Sokak Çocukları İçin Yeni Bir Vakıf Daha Kuruldu

Anasız, Babasız ve Ailesi Tarafından Sokağa Terk Edilmiş 0 -12 Yaş Grubu Çocuklara Yönelik Yeni Bir Vakıf Kuruldu.

Anasız, babasız ve ailesi tarafından sokağa terk edilmiş 0-12 yaş grubu çocuklara yönelik yeni bir vakıf kuruldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan vakıf ilanına göre, "Mehmet Şengül Vakfı" adıyla kurulan vakfın tek kurucu Sedat Şengül. İstanbul merkezli kurulan vakfın amacı ise şöyle belirlendi:

"0-12 yaş grubu arasında anasız, babasız veya ailesi tarafından sokağa terkedilmiş çocukların (bu yaş grubu arasından alınıp) barındırılması, iaşesinin temin edilmesi, okutulması, bir meslek ve sanat erbabı olarak yetiştirilmesi ve kabiliyeti var ise yüksek tahsilinin sağlanması ve bu sürenin ve yaş durumunun mütevelli heyetçe yeterli bulunduğu yaşa kadar bu işlevlerinin yapılması ancak, bu kişilerin Türk ahlak örf ve adetlerine ve dinine uygun davranışları bulunmayanların derhal bu koruma süreci ile ve vakıfla ilgisinin kesilmesi."

Vakfın malvarlığı olarak "Büyük Şehzade Turistik Yatırımlar ve Pazarlama Anonim Şirketinin 24.500 pay karşılığı nominal hissesi ve 1997 model Mercedes marka otomobil ile bazı gayrimenkuller gösterildi. (ANKA)

(HM/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title