Haberler

Sivas'ta Siyanüre Karşı 'Duran Adam' Eylemi

Sivas'ın Kangal ilçesine bağlı Bakırtepe köyü sakinleri, kent meydanında siyanüre karşı soyunarak 'Duran Adam' eylemi yaptı.

Sivas'ın Kangal ilçesine bağlı Bakırtepe köyü sakinleri, kent meydanında siyanüre karşı soyunarak 'Duran Adam' eylemi yaptı.

Siyanüre karşı oluşturulan Bakırtepe Çevre Platformu üyeleri, ilk olarak Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ile görüştü. Sivas İdare Mahkemesi tarafında yürütmeyi durdurma kararı alınmasına rağmen firmanın siyanürle altın aramaya devam ettiğini ileten Bakırtepe Çevre Platformu üyeleri, Vali Kemelek'ten yürütmeyi durdurma kararının uygulanması konusunda yardım istedi.

Vali Kemelek ile yapılan görüşmenin ardından kent meydanında toplanan grup, burada bir basın açıklaması yaptı. Bakırtepe Çevre Platformu adına konuşan avukat Özgür Cenk Karabulut, "Başta Çevre ve Şehircilik Bakanı ile Sivas Valisi'ne sesleniyoruz. Bergama'da yargı kararlarını tanımayan dönemin bakanlar kurulu üyeleri, kişisel olarak Bergama köylülerine tazminatlar ödemişlerdir. Yine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi uygulanmayan yargı kararları nedeniyle milyonlarca euro tazminat kararı vermiştir. Bu tazminatın yargı kararlarının uygulanmasından sorumlu olan kamu görevlilerince rücu edilmesi için açılan dava da devam etmektedir. Havamızı, suyumuzu, soyumuzu, toprağımızı, kültürümüzü, vahşi kapitalizme kurban vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bergamalı vatandaşların destek verdiği eylemde, yapılan basın açıklamasının ardından vatandaşlar soyunmaya başladı. Soyunan vatandaşlar 10 dakika boyunca siyanüre karşı 'Duran Adam' eylemi yaptı. Eylemin ardından grup, sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zübeyir Kemelek Bergama Kangal Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title