Haberler

Sivas İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in başkanlığında, sağlık, eğitim, emniyet ve kültür hizmetleri alanındaki çalışmaların konuşulduğu '2013 Yılı Iv. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı' gerçekleştirildi.

'2013 Yılı IV. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı' gerçekleştirildi. Vali Zübeyir KEMELEK'in başkanlığında yapılan toplantıya; Belediye Başkanı Doğan ÜRGÜP, Vali Yardımcısı Mustafa AYDIN, Vali Yardımcısı (İl Özel İdaresi Genel Sekreteri) Salih AYHAN, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin YILMAZ, ilçe kaymakamları, kamu, kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İl Özel İdaresi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda ilimizde 2013 yılında gerçekleştirilen projeler masaya yatırıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali KEMELEK, IV. Dönem Koordinasyon Toplantısı'nı yapmaktayız. Başbakanlık Yüksek Planlama Kurulu Kararları doğrultusunda yılda 4 defa yapılan Koordinasyon Toplantısı'nın IV. dönemini bugün değerlendireceğiz. İlimizde halen yapılmakta olan yatırımların aksayan yönleri ile önümüzdeki yıl yapılması planlanan yatırımların durumlarını görüşeceğiz." dedi.

Vali Zübeyir KEMELEK, toplantıda yaptığı konuşmada; 2013 yılında il genelinde 396 adet proje yürütüldüğünü ifade ederek, bu projelerden 52 adetinin tamamlandığını kaydetti. 218 adet projenin inşaat çalışmalarının devam ettiğini, 50 adetinin ihale aşamasında olduğunu ve 76 adet projenin de üzerinde çalışıldığını kaydeden Vali KEMELEK; "Bütün yatırımların ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." sözlerine yer verdi.

İl Özel İdaresi'nin kendi kaynakları ve bakanlıktan aktarılan ödeneklerle yatırımlara yön verdiğini aktaran ve İl Özel İdaresi'nin 2013 yılı içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar ve projeler hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı (İl Özel İdaresi Genel Sekreteri) Salih AYHAN, ilimize kırsal altyapı hizmetleri başta olmak üzere sağlık, eğitim, emniyet ve kültür hizmetleri alanında önemli çalışmalar kazandırıldığını söyledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih AYHAN ise, İl Özel İdaresi ve genel bütçeden olmak üzere toplam 136 milyon TL ödenek ile Sivas'ta bin 458 adet proje gerçekleştirildiğini söyledi. Kırsal altyapı, eğitim, sağlık, emniyet ve sosyal hizmetler alanında önemli çalışmaların yapıldığını söyleyen AYHAN, Ekim ayı itibariyle il genelinde 669 adet projenin tamamlandığını belirtti. 325 adet projenin devam ettiğini ve başlanamayan proje sayısının ise 280 adet olduğunu belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri AYHAN, kentte yürütülen çalışmaların zamanında bitirilmesi için büyük gayret gösterdiklerini vurguladı.

İl Özel İdaresi'nin, kırsal altyapı çalışmalarının yanı sıra Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi ve Et Entegre Tesisi projelerinin devam ettiğini söyleyen AYHAN; "Yıldız Dağı'nda mekanik tesislerin kurulması için montaj çalışmalarına başlandı. Altyapı hizmetleri bitirilme aşamasına gelinen, söz konusu bölgede kayak evi ve günübirlik tesislerin de proje çalışmaları tamamlanarak en kısa süre içerisinde ihalesi gerçekleştirilecektir. Diğer yandan Et Entegre Tesisi'nin temelinin atılması için de hazırlıklarımız son noktaya geldi. İnşallah ilimiz iki önemli yatırıma kavuşmuş olacaktır." dedi.

Tarihi Kongre Müzesi'nin restorasyon çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin kaba inşaatın bittiğini ve yeni Kültür Merkezi binasının proje ihalesinin de yapıldığını vurgulayan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih AYHAN, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onayı sonrası Kültür Merkezi'nin ihalesine çıkılacağını söyledi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri sunumlarında, yaptıkları faaliyetler ve projeler hakkında bilgiler verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yüksek Planlama Kurulu Zübeyir Kemelek Nevzat Doğan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title