Haberler

Sistem Rusya, Mısır ve Suudi Arabistan'a İhraç Edilecek

Güncelleme:

Avuç İçi kimlik Doğrulama Sistemi' uygulamasında elde edilen veriler, Rusya, Mısır ve Suudi Arabistan'ın da ilgisini çekti.

Avuç İçi Kimlik Doğrulama Sistemine büyük ilgi var!

Fujitsu'nun SGK ile 20 ildeki 500'e yakın hastanede 4 aydır yürüttüğü Avuç İçi kimlik Doğrulama Sistemi' uygulamasında elde edilen veriler, Rusya, Mısır ve Suudi Arabistan'ın da ilgisini çekti. Kısa bir süre içinde bu ülkeleri de PalmSecure teknolojisi ile buluşturmayı hedefleyen Fujitsu, Türkiye'yi biyometrik çözümlerin merkezi yapmakta kararlı.

Sağlık Bilişim Zirvesi'ne platin sponsor olarak katılan Fujitsu, zirvede sağlık sektöründe değer yaratan bilişim çözümlerinin yanı sıra sağlık hizmetlerinin daha etkin ve kaliteli verilmesine katkıda bulunan, PalmSecure teknolojisine dayanan "Avuç İçi Kimlik Doğrulama Sistemi"ni de tanıttı. Sağlık bilişimi alanında dünyadaki yeni gelişmelerin paylaşıldığı organizasyonda konuşan Fujitsu Türkiye ve Balkan Ülkeleri Genel Müdürü Halit Zaim, SGK ile 20 ildeki 500'e yakın hastanede 4 aydır yürüttükleri 'Avuç İçi kimlik Doğrulama Sistemi' uygulamasında elde edilen verilerin Rusya, Mısır ve Suudi Arabistan'ın da ilgisini çektiğini bildirdi. Halit Zaim, yakın zamanda bu ülkeleri de PalmSecure teknolojisi ile buluşturacaklarını ifade ederek, "Fujitsu, Türkiye'yi biyometrik çözümlerin merkezi yapmakta kararlı" dedi.

1.600 cihaz ile 500'e yakın hastanede denendi

Fujitsu Türkiye ve Balkan ülkeleri Genel Müdürü Halit Zaim "Sağlıkta İnovasyon" ana teması ile sektörün gündemini belirleyen ve sağlık bilişimi alanında dünyadaki yeni gelişmelerin paylaşıldığı organizasyonda 'Geleceğin Bilişim çözümleri Şekilleniyor' başlıklı bir konuşma yaptı. Zaim, 20 ilde uygulaması devam eden 'Avuç İçi Kimlik Doğrulama Sistemi'nin sahteciliğin önüne geçerek sağlık hizmetlerinin daha etkin ve kaliteli verilmesini sağladığını belirtti. Sistemin 4 aydır 500'e yakın hastanede denendiğini kaydeden Halit Zaim, "Bu hastanelerde 1.600 cihazımız takılı durumda. Alınan sonuçlar çok iyi. SGK, tüm özel ve üniversite hastanelerinde uygulanmaya başlandığı andan itibaren bu sistemle toplam sağlık harcamalarında yüzde 12 tasarruf elde etmeyi hedefliyor. Elde edilen veriler, bu hedefin gerçekleştirileceği yönünde" dedi.

Avuç İçi kimlik Doğrulama Sistemi projesinde 83 farklı iş ortağı bulunduğuna dikkat çeken Halit Zaim, uygulamanın yaklaşık 500 kişiye istihdam sağladığını da vurguladı. Sistemin Türk mühendisleri tarağından tasarlandığını ve yüzde 74'lük kısmının tamamen Türkiye'de üretildiğini ifade eden Halit Zaim, proje 81 ile yayıldığında sistem için yaklaşık 13 milyon dolar harcanmış olacağını, ancak buna karşılık sistem sayesinde kamu kaynaklarında yılda 1 milyar dolarlık kaybının önüne geçileceğini vurguladı.

Sistem nasıl çalışıyor?

''Avuç İçi Kimlik Doğrulama Sistemi''nde daha önce kaydı olmayan bir kişinin sağ ve sol elinin avuç içi damarları TC kimlik numarasıyla birlikte sisteme kaydediliyor. Bu kişi daha sonra herhangi bir özel hastaneye ya da üniversite hastanesine başvurduğunda, yine TC kimlik numarası girildikten sonra iki elinden biri cihaza yerleştirilerek onay alınıyor. Sistem, hastaneye başvuran hastanın daha önce kaydı yapılan aynı kişi olduğunu doğruladıktan sonra tedavi giderini kurum karşılıyor

Rakamlarla Fujitsu Group

- Fujitsu, Japonya'nın 1'inci, dünyanın 3'üncü büyük bilişim teknolojileri şirketi,

- Fujitsu, sunucu pazarında ilk 5'de yer alıyor,

- 34.000'i aşkın patentin sahibi,

- 100'den fazla ülkede hizmet veriyor,

- 55 milyar $ ciro (2011 Mart Mali Yılı itibarıyla)

- 172.000'i aşkın çalışan

Rakamlarla Fujitsu Türkiye

- Fujitsu Türkiye'de 400'ü aşkın çalışan (110 tane sertifikalı mühendis, 224 saha elemanı ve idari çalışan)

- 81 ilde 56 servis noktası,

- Finans müşterilerine 240 bin POS noktasında yaygın hizmet,

- 2009'dan bu yana "Partner Assembly Line" ile Türkiye'de yerli PC üretimi,

- Kamu ve özel sektörde etkin ve önemli referanslar,

Kaynak: Bültenler / Güncel

Rusya Federasyonu Suudi Arabistan Fujitsu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title